Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Husiler: Sana ile Ürdün Arasındaki Uçuşlar Yeniden Başladı

Yemen'deki Husiler, Sana ile Ürdün arasındaki uçuşların günde üç kez gerçekleştirileceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 16:24
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 16:24

Husiler: Sana ile Ürdün Arasındaki Uçuşlar Yeniden Başladı

Husiler, Sana ile Ürdün Uçuşlarını Yeniden Başlattı

Yemen'deki İran destekli Husi hareketi, meşru hükümetle yaptıkları anlaşma çerçevesinde Sana ile Ürdün arasında günlük uçuşların yeniden başladığını açıkladı.

Husilere bağlı SABA haber ajansına göre, Sana Uluslararası Havalimanı'ndan yapılan duyuruda, Amman'daki Kraliçe Aliye Uluslararası Havalimanı ile seferlerin bugünden itibaren tekrar başladığı belirtildi.

Günde Üç Uçuş Gerçekleştirilecek

Sana ile Amman arasındaki uçuşların günde üç kez gerçekleşeceği kaydedildi. Bu uçuşlar, Yemen Havayolları Müdürlüğü ile Husiler arasında yaşanan anlaşmazlıkların ardından, Haziran ayında durdurulmuştu.

Yemen'deki iç savaş süresince, Sana'dan Ürdün’e gerçekleştirilecek bu seferler, günde ilk kez düzenlenecek.

BM Müdahalesi ve Anlaşma

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'in ofisinden 23 Temmuz'da yapılan açıklamada, Yemen hükümeti ile Husilerin bankacılık ve hava yolları alanında gerilimi azaltmak amacıyla bazı önlemler almayı kabul ettikleri bildirildi.

Her iki tarafın BM ofisine sunduğu metinde, "Tarafların bankalara ilişkin aldıkları kararlar ve uygulamaları geri çektiği" belirtilmişti. Bu anlaşma kapsamında, Sana ile Ürdün arasındaki seferlerin yeniden başlayacağı duyurulmuştu. Ayrıca, Hindistan ve Kahire'ye de ihtiyaç duyuldukça seferlerin düzenleneceği ifade edildi.