Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Husiler Tel Aviv'e İHA Saldırısının Görüntülerini Yayınladı

Husiler, Tel Aviv'e düzenledikleri İHA saldırısının görüntülerini yayınlayarak saldırının detaylarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 17:50
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 17:50

Husiler Tel Aviv'e İHA Saldırısının Görüntülerini Yayınladı

Husiler'den Tel Aviv'e İHA Saldırıları

Yemen'deki İran destekli Husiler, geçen cuma günü Tel Aviv kentine insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirdikleri saldırının görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Yafa İHA'sının Fırlatılışı

Husilere ait Yemen Askeri Medyası (MMY) tarafından yayımlanan videoda, Yafa isimli İHA'nın fırlatıldığında ve Tel Aviv'deki hedeflere saldırı yaptığı anlar gösterildi. Görüntülerde, Husilerin 'radarlardan ve hava savunma sistemlerinden kaçma yeteneğine' sahip olduğu belirtiliyor.

Patlama ve Yaralanmalar

Tel Aviv'in merkezi bölgesinde, 19 Temmuz'da yerel saatle gece 03:00 civarında gerçekleşen İHA saldırısı güçlü bir patlamaya yol açtı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybederken, 4 kişi de şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralandı.

Husilerin Mesajı

Husiler, Tel Aviv'i radarların tespit edemeyeceği ve hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği şekilde hedef aldıklarını duyurdu. Ayrıca, Tel Aviv'in kendileri için "güvenli olmayan bölge" olduğunu bildirdiler.

İsrail'in Yanıtı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, bu saldırıya uygun bir karşılık vereceklerini açıkladı. Neredeyse hemen ardından, 20 Temmuz'da, İsrail ordusu Yemen'deki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanına hava saldırısı düzenledi. Bu operasyonda 9 kişinin öldüğü, 89 kişinin yaralandığı bildirildi.