Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ICA, IRF Kongresi'nde Ödül Aldı: Otonom Kamyon Projesi

ICA, Ford ile ortak yürüttüğü otonom kamyon projesiyle IRF Kongresi'nde ödül kazandı.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 11:18
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 11:18

ICA, IRF Kongresi'nde Ödül Aldı: Otonom Kamyon Projesi

ICA ve Ford’un Başarısı

Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Kongresi’nde, ICA ve Ford işbirliğiyle hayata geçirilen otonom kamyon projesi, "Trafik Yönetimi ve Akıllı Ulaşım Sistemleri" kategorisinde ödül aldı.

İnovatif Ulaşım Çözümleri

ICA'nın resmi açıklamasına göre, bu ödül; Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndaki Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) projeleri ile birlikte, Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisine sahip otonom kamyonları ile gerçekleştirilen yenilikçi uygulamalardan kazanıldı.

Türkiye’de Bir İlk

Bu önemli projenin bir parçası olarak, ICA ve Ford, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nda otonom kamyon testleri gerçekleştirdi. Bu testler, yol güvenliğini artırarak, ulaşımda verimlilik sağlama amacı taşıdı.

IRF Kongresi’ndeki Temalar

IRF Kongresi, üç gün süren etkinlikte, yol altyapısı, sürdürülebilir mobilite ve akıllı ulaşım sistemleri üzerine dünyanın dört bir yanından gelen uzmanları bir araya getirdi. Kongrede, yol güvenliği, dijitalleşme ve mobilite konuları dikkat çekti.

ICA’nın Rolü ve Katkıları

ICA, kongrede GOLD sponsor olarak yer alarak, sürdürülebilir yol altyapısı ve mobilite performansı üzerine projelerini tanıttı. Yenilikçi projelerin paylaşılması ve geleceğin altyapı çözümleri hakkında fikir alışverişinde bulunulması, etkinliğin önemli bir parçasını oluşturdu.

ICA, Ford ile birlikte gerçekleştirdiği otonom kamyon projesiyle Uluslararası Yol Federasyonu...

ICA, Ford ile birlikte gerçekleştirdiği otonom kamyon projesiyle Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) Kongresi'nde "Trafik Yönetimi ve Akıllı Ulaşım Sistemleri" kategorisinde ödüle layık görüldü.