Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İçişleri Bakanı Yerlikaya Rize'de Afet Yönetimi ve Yeni Konutların Açılışını Yaptı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rize'de düzenlenen toplu açılış töreninde devletin milletin yanında olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 15:46
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 15:46

İçişleri Bakanı Yerlikaya Rize'de Afet Yönetimi ve Yeni Konutların Açılışını Yaptı

İçişleri Bakanı Yerlikaya Rize'de Önemli Açıklamalarda Bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Rize'de gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, devletin her zorluğa karşı milleti yalnız bırakmadığını ifade etti. Tören Ayder Yaylası Koruma ve Yenileme Projesi, İl Geneli Kentsel Dönüşüm ve Afet Konutları Anahtar Teslimi ile gerçekleştirildi.

Rize'nin Doğal Güzellikleri ve Devletin Varlığı

Kaçkar Dağları'nın görkemi ve Fırtına Deresi'nin akışıyla özdeşleşen Rize'nin eşsiz doğasında olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Yerlikaya, “Sayın Cumhurbaşkanı'mızın 22 yıldır temelini attığı hizmet politikası bize rehberlik ediyor.” dedi.

AFAD'ın Rolü ve Kaynaklar

Yerlikaya, AFAD’ın 2009 yılında kurulduğundan bu yana, zorlu günlerde vatandaşın yanında olduğuna değinerek, “Son 15 yılda Karadeniz Bölgesi'nde 6 milyar lira ödenek aktarıldı.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Rize'de 948 konutun yapımını tamamladıklarını ve 1947 konut için çalışmalara devam ettiklerini aktardı.

Olumsuz Hava Koşullarına Karşı Alınan Önlemler

Bakan Yerlikaya, son 1 yılda meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan sel ve toprak kaymalarında 24 kişinin hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Hedefimiz sadece krizleri yönetmek değil, afet risklerini de önceden belirlemektir.” vurgusunu yaptı.

Gelecek Vizyonu

Son olarak, “Afetlere karşı dirençli şehirler inşa edeceğiz.” diyerek Türkiye Yüzyılı vizyonunu destekleyeceklerini belirten Yerlikaya, “Her zaman millete hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi. Yeni konutların hak sahiplerine teslim edilmesiyle birlikte, “Bu evlerin hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.