Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Yunan Bakan Stylianides Arasında Kritik Görüşme

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan'dan ihlallere ilişkin endişelerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 23:02
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 23:02

İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Yunan Bakan Stylianides Arasında Kritik Görüşme

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Yunan Meslektaşına Uyarı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile yaptığı telefon görüşmesinde, Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularına yönelik ihlallerine ilişkin duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Görüşmenin Detayları

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Yerlikaya ve Stylianides bu akşam bir araya geldi. Görüşmede, Türk karasularındaki ihlallerin iyi komşuluk ilişkileri açısından kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Yunan Bakanın Açıklamaları

Buna karşılık Stylianides, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin önemine değinerek, yaşanan olayların siyasi bir boyut taşımadığını ifade etti. Ayrıca, Yunan makamlarının konuyu hemen inceleme altına aldığını ve Türk yetkililere gelişmeler hakkında bilgi verileceğini belirtti.

Bu görüşme, iki ülke arasındaki denizcilik ilişkilerinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi açısından büyük bir önem taşımaktadır.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, telefonda görüştüğü Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, telefonda görüştüğü Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides'e Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti.