Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İGDAŞ Taşeron İşçileri İBB Önünde Hakkını Aradı

İGDAŞ taşeron işçileri, İBB önünde zam ve kadro talebiyle eylem yaptı. Nakliyat-İş Sendikası, hak mücadelelerine devam edeceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 24.08.2024 21:13
Güncelleme Tarihi: 24.08.2024 21:13

İGDAŞ Taşeron İşçileri İBB Önünde Hakkını Aradı

İGDAŞ Taşeron İşçileri Hakkını Aradı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde bir araya gelen İGDAŞ'ta taşeron olarak çalışan işçiler, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi olarak maaş artışı, kadro ve toplu sözleşme hakkı talepleriyle eylem gerçekleştirdi.

Talep ve Sloganlar

Saraçhane'deki belediyenin önünde toplanan işçiler, "İGDAŞ işçisi köle değildir" ve "Hakkımızı alacağız" sloganlarıyla haklarını savundu. "Sefalet ücretine, yoksullaşmaya, açlığa hayır" ve "İnsanca yaşamak istiyoruz" yazılı pankartlar taşıdılar.

Mücadele Devam Edecek

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin haklarını elde etmek için mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade etti. "Açlığa, yoksulluğa, sefalete karşı duruşumuzu bildirmek için buradayız," dedi. İBB'nin diğer işçileri enflasyon oranında zam alırken, taşeron işçilerin bu haktan mahrum kaldığını belirtti.

Taşeron Çalışanlara Adalet İstendi

Küçükosmanoğlu, "İhale şartnamesidir, yapacak bir şey yok" denilerek taşeron işçilerin dışlandığını ve bu durumu kabul etmeyeceklerini vurguladı. "Biz sendika olarak özel sektörde nasıl etkin mücadele verdiysek, taşeron cehenneminin ortadan kaldırılması için de mücadelemizi sürdüreceğiz," ifadelerini kullandı.

Eylemin ardından işçiler dağıldı. Güvenlik nedeniyle belediye binası çevresinde önlemler alındı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi olan ve...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi olan ve İGDAŞ'ta taşeron olarak çalışan işçiler, maaşlarına zam, kadro ve toplu sözleşme hakkı talepleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde eylem yaptı.