Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Iğdır'da Serinleme Noktası: Üçkaya Vadisi

Iğdır'da bunalanlar, aşırı sıcaktan kaçış noktası olan Üçkaya Vadisi'ndeki derelerde serinliyor.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 15:46
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 15:46

Iğdır'da Serinleme Noktası: Üçkaya Vadisi

Iğdır'da Üçkaya Vadisi'nde Sıcak Yaz Günlerine Veda

Iğdır, son günlerde etkili olan 40 derece sıcaklıklarla mücadele ederken, bölge sakinleri sıcak havadan kaçış yolu buldu. Tuzluca ilçesinde yer alan Üçkaya Vadisi, serinleme arayışındaki birçok ziyaretçiyi ağırlıyor.

Serinlemek İçin Güzel Bir Kaçış

İğdır merkeze yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan Üçkaya köyüne gelenler, vadinin serin derelerinde yüzerek ferahlıyor. Burada ayrıca, şifa kaynağı olduğuna inanılan kilden çamur maskesi yapmanın keyfini çıkarıyorlar.

Doğanın Keyfini Çıkaran Ziyaretçiler

Bölgedeki doğal güzelliği deneyimleyen tatilcilerden Settarcan Kıtay, "İstanbul'dan Iğdır'a geldik, burası gerçekten müthiş bir doğa ve bir cennet. Serinlemek için buradaki derelere geldik. Kil maskemizi yaparak hem serinliyor hem de cildimizi besliyoruz. Herkesi köyümüze bekliyoruz," diyerek duygularını paylaştı.

Anarcan Kıtay ise, "Sıcak havalarda şehirden kaçıp burada yüzme fırsatı buluyoruz. Iğdır, yeşilliği az olan bir il olmasına rağmen, köyümüz oldukça yeşil. Burası Karadeniz'i andırıyor. Herkesin buraya gelmesini ve bu güzellikleri keşfetmesini tavsiye ediyorum," şeklinde konuştu.