Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İhracatta Yeşil Dönüşüm İçin Yeni Destek Paketi Duyurulacak

Ticaret Bakanlığı, 30 Temmuz'da ihracatçılara yönelik Yeşil Mutabakat Projesi desteğini açıklayacak.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 10:25
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 10:25

İhracatta Yeşil Dönüşüm İçin Yeni Destek Paketi Duyurulacak

İhracatta Yeşil Dönüşüme Katkı Sağlayacak Destek Paketi

Ticaret Bakanlığı, 30 Temmuz tarihinde ihracatçıların sürdürülebilirlik odaklı küresel ticaret kurallarına uyum sağlamalarına yardımcı olacak olan "Responsible® Programı" çerçevesinde sunulacak Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteğinin detaylarını açıklayacak.

İhracatın Geleceği İçin Önemli Adım

Bakanlık, ülke ekonomisinin belkemiği olan ihracatın geleceğini şekillendirmeye yönelik projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bilgilerin derlendiği kaynaklara göre, Ticaret Bakanlığı, ihracatçı firmaların yeşil dönüşüm sürecine uyum sağlamalarını ve ihraç pazarlarını kaybetmemelerini sağlamak amacıyla çalışmalara hız vermektedir.

Sürdürülebilir Ticaret Hedefi

Bu doğrultuda, Türkiye'nin en önemli ticari partneri Avrupa Birliği (AB) ve diğer küresel pazarlarla olan ilişkilerde, sürdürülebilirlik ekseninde değişen ticaret kurallarına uyumu hızlandırmaya yönelik yeni destek mekanizması oluşturulacak. Bu "Responsible® Programı" ile ihracatçıların Yeşil Mutabakat'a uygun hareket etmeleri sağlanacak.

Açılış Töreni 30 Temmuz'da

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 30 Temmuz'da Bakanlıkta gerçekleştirilecek olan "Responsible® Programı Lansmanı" etkinliğinde, bu projenin detaylarını kamuoyuyla paylaşacak. Bu lansman ile birlikte ihracatçı firmalara yönelik yeni destekler ve projeler hakkında daha kapsamlı bilgiler sağlanacak.