Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

IKBY'de Süleymaniye'de Yasalara Aykırı Eylemler Artıyor

Süleymaniye'de yurttaşlar gözaltına alınıyor, işkence ediliyor ve bazıları öldürülüyor, endişeler artıyor.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 23:38
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 23:38

IKBY'de Süleymaniye'de Yasalara Aykırı Eylemler Artıyor

Yasaları Hiçe Sayan Uygulamalar

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Terörle Mücadele Birimi, Süleymaniye kentinde yaşanan yasadışı eylemlere dikkat çekti. Yetkililer, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) kontrolündeki bölgede vatandaşların yasaya aykırı bir şekilde gözaltına alındığını, kaçırıldığını, işkenceye uğradığını ve hatta öldürüldüğünü bildirdi.

Asayiş Sorunları Giderek Büyüyor

IKBY Terörle Mücadele Birimi, Süleymaniye'ye dair yaptığı açıklamada, kentteki güvenlik sorunlarının gün geçtikçe arttığını vurguladı. Açıklamada, askeri ve güvenlik güçlerinin bu tür olayları gerçekleştirdiğine dair ciddi endişelerin bulunduğu belirtildi. Güvenlik Güçlerinin Rolü

Açıklamada, güvenlik güçlerinin asıl görevlerinin vatandaşların can güvenliğini sağlamak olduğu ifade edildi. "Güvenlik güçleri, sivilleri öldürmek veya korku yaymak için kullanılmamalıdır," denildi.

Öne Çıkan Olaylar

Süleymaniye'de yaşanan sürmekte olan güvenlik sorunları, son olarak bir çaycının "komando güçleri" tarafından öldürülmesi ile gündeme geldi. Bu tür olaylar, yerel halk arasında büyük bir tedirginliğe yol açıyor ve güvenlik güçlerinin keyfi uygulamaları tartışma konusu oluyor.