Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İklimsa'dan Yaz Aylarında Klima Kullanım İpuçları

İklimsa, yaz aylarında klima kullanımı için sağlık ve enerji verimliliği önerilerinde bulunuyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 15:32
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 15:32

İklimsa'dan Yaz Aylarında Klima Kullanım İpuçları

İklimsa'dan Yaz İçin Klima Kullanım Önerileri

Yaz döneminde klima kullanımı, konforun sağlanmasının yanı sıra sağlık açısından da büyük önem taşımaktadır. İklimsa, klima seçiminin yanı sıra doğru kullanımıyla ilgili önemli ipuçlarını paylaşıyor.

Doğru Sıcaklık Ayarları

Klima kullanıcılarının dikkat etmesi gereken ilk husus, cihazın ideal sıcaklık ayarlarıdır. Soğutma için 25-27 °C, ısıtma için ise 20-24 °C aralığında sıcaklık ayarlarının yapılması önerilmektedir.

Hava Akışına Dikkat Edin

Olası sağlık sorunlarını önlemek amacıyla, klimaların hava üfleme kanatlarının doğrudan insan, evcil hayvan veya bitkilere yönlendirilmemesi gerekiyor. Bu durum, kullanıcıların sağlıklarını korumalarına yardımcı olacaktır.

Enerji Tasarrufu İçin Stratejiler

Klima kullanım maliyetlerinin düşürülmesi için ısı yüklerinin minimize edilmesi önemlidir. Kullanılmayan odalarda lambaların kapatılması ve kapıların kapalı tutulması, gereksiz enerji harcamasını önler.

Ayrıca, doğrudan güneş ışığını engelleyen perde veya tente kullanımı, enerji tasarrufunu kolaylaştırır.

Termostat Ayarlarının Önemi

Termostat sıcaklığının ayarlanması, enerji verimliliğini artırmanın etkili yollarından biridir. Soğutma için 1 °C artırmak veya ısıtma için 2 °C düşürmek, mevsimsel enerji tüketiminde %10'a kadar tasarruf sağlayabilir.

Filtre Temizliği

Klima kullanımı süresince filtre temizliğine dikkat etmek sağlık ve tasarruf için kritik öneme sahiptir. Filtrelerin en az iki haftada bir kontrol edilmesi ve temizlenmesi önerilmektedir.

Uygun Fiyatlarla Klima Seçenekleri

İklimsa, A+++ enerji verimliliğine sahip Sigma markası ve diğer markalarıyla her bütçeye uygun geniş bir klima yelpazesi sunmaktadır. Ayrıca, eski duvar tipi klimalar için 6 bin liraya varan indirim fırsatları ile yenileme imkânı da sağlıyor.