Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Illinois'de Siyahi Kadın, Polisin Silahından Hayatını Kaybetti

Illinois'de yardım çağrısı yapan siyahi kadın, polis tarafından vurularak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili detaylar şaşkınlık yarattı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 17:57
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 17:57

Illinois'de Siyahi Kadın, Polisin Silahından Hayatını Kaybetti

Illinois Eyaletinde Trajik Olay

ABD’nin Illinois eyaletinde, acil yardım hattını arayarak evinin etrafında birinin bulunduğunu bildiren.

36 yaşındaki Sonya Massey, kendisine yardım için gelen polis tarafından vurularak öldürüldü. Olay, Springfield şehrinde gerçekleşti ve polis bünyesinde bulunan vücut kameralarına yansıdı.

Olay Anının Görüntüleri

Yayınlanan kayıtlarda, iki polis memurunun Massey ile iletişim kurduğu, ardından kimliğini sorduğu görünmektedir. Olay esnasında, Massey ocakta kaynayan bir kabı aldı ve “Seni İsa adına azarlıyorum.”

Polisin Tehditkar Davranışı

Polis memurlarından biri, Massey’den uzaklaşırken diğeri silahını çekerek “Kabı yere bırak!”“Özür dilerim” diyerek eğildiği anda aldığı kabı kaldırınca, polis memuru 3 el ateş etti.

Polis Olaya Nasıl Yanaştı?

Silahı ateşleyen polis memuru Sean Grayson, ardından acil sağlık ekiplerini çağıran diğer polise “Elimde kaynar su ile üzerime geldi, başıma kaynar su dökülmesini istemiyorum.”

Yargı Süreci ve Sonuçları

Olay, 7 Temmuz gecesi yaşandı ve Grayson, görevden alındı. Savcılık, Grayson hakkında birinci derece cinayet, ateşli silahla saldırı ve görevini kötüye kullanma iddialarını yöneltti. Eğer suçlu bulunursa, ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Aile ve Avukattan Açıklama

Massey’in avukatı, olay sonrasındaki açıklamasında, Massey’in akıl sağlığı sorunları olan ve iki çocuğu bulunan bir anne olduğunu vurgulayarak “Kurşuna değil yardıma ihtiyacı vardı.”