Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere Başbakanı Starmer'dan Gazze'ye Acil Ateşkes Çağrısı

Keir Starmer, Gazze'deki insani krize yanıt olarak acil ateşkes ve insani yardım çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 19:42
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 19:42

İngiltere Başbakanı Starmer'dan Gazze'ye Acil Ateşkes Çağrısı

İngiltere Başbakanı Starmer'dan Gazze'ye Acil Ateşkes Çağrısı

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Gazze'deki duruma dikkat çekerek, acil ateşkes ve insani yardım çağrısında bulundu. Starmer, İngiltere Parlamentosunda yaptığı açıklamada, Gazze'de sivillerin ölüm, hastalık ve yerinden edilme ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Starmer, "Acı bir ateşkese, esirlerin salıverilmesine ve büyük ölçüde insani yardım girişine ihtiyacımız var. Hükümetimizin politikası budur. Acil ateşkes, bunları başarmanın tek yoludur," dedi.

Uluslararası Görüşmeler ve Güvenlik Vurgusu

Göreve geldiği 5 Temmuz tarihinden bu yana gerçekleştirdiği uluslararası toplantılara değinen Starmer, NATO Zirvesi ve Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi dâhil olmak üzere, Orta Doğu'daki gerginliklerin de ele alındığını ifade etti.

"İsrail ve Filistinli liderlerle görüştüm. İsrail'in kendi güvenliğini sağlama hakkını savundum. Ayrıca Gazze'deki durumun dayanılmaz hale geldiğini ve dünyanın masum sivillere, özellikle de çocuklar ve kadınlara yüzünü çevirmemesi gerektiğini vurguladım," diye ekledi.

İki Devletli Çözüm Vurgusu

Starmer, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) konuyla ilgili incelemesinin sürdüğünü belirterek, "Her zaman söylediğimiz gibi, yasa dışı yerleşimlere karşıyız. Tüm tarafları, istikrar ve barış için Filistin halkının bağımsızlık hakkını destekleyen iki devletli çözüme bağlı kalmaya davet ediyorum," şeklinde konuştu.

Başbakan Starmer'ın açıklamaları, Gazze'deki insani krizin uluslararası toplumu etkilediği bir dönemde önem arz ediyor.