Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere Başbakanı Starmer, Düzensiz Göç ve Ulusal Güvenlik Üzerine Tartışmalara Katıldı

Keir Starmer, Parlamentoda düzensiz göç ve ulusal güvenlik konularını ele alarak yeni Sınır Güvenliği Komutanlığı kuracaklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 16:02
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 16:02

İngiltere Başbakanı Starmer, Düzensiz Göç ve Ulusal Güvenlik Üzerine Tartışmalara Katıldı

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Parlamentoda İlk Oturumunu Gerçekleştirdi

Başbakan Keir Starmer, 4 Temmuz genel seçimlerinin ardından gerçekleştirilen ilk "Başbakan'a Sorular" oturumuna katılarak milletvekillerinin çeşitli sorularını yanıtladı.

Ülke Sınırlarının Kontrolü

Starmer, parlamentoda yaptığı konuşmada, önceki hükümeti düzensiz göç nedeniyle ülkenin sınır kontrolünü kaybetmekle suçlayarak, "Önceki hükümetin sınırlarımızın kontrolünü kaybetmiş olmasının vahim bir mesele olduğunu düşünüyorum. Bu, önemli bir yanıt gerektiren ciddi bir meseledir," dedi.

Sınır Güvenliği Komutanlığı'nın Kurulması

Yeni hükümetin, düzensiz göçle mücadele etmek için Sınır Güvenlik Komutanlığı kuracağını açıklayan Starmer, "Bu çeteleri çökertmek için harekete geçeceğiz," ifadelerini kullandı.

Ulusal Güvenlik ve Rusya'ya Yaptırımlar

Eski Başbakan Rishi Sunak, Starmer'a Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda daha ileri gitme niyetlerinin olup olmadığını sordu. Starmer, ulusal güvenliğin hükümetin birinci görevi olduğunu belirterek, bu konuda muhalefeti bilgilendirmeye devam edeceğinin altını çizdi.

Gazze'de Ateşkes Üzerine Sert Yanıt

İşçi Partisi'nden Muhammed Yasin, Gazze'deki masum ölümler üzerine Starmer'a ateşkes için nasıl baskı uygulayacaklarını sordu. Starmer, kendisinin ve Dışişleri Bakanı David Lammy'nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya acil ateşkes çağrısında bulunduklarını belirtti. Ayrıca, iki devletli çözüme yönelik isteklerini gündeme getirerek, bu konunun önemli olduğunu dile getirdi.