Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere Başbakanı Starmer, Gazze'deki Durumu Görüştü

Filistinli aileler, Başbakan Starmer ile Gazze'deki yakınlarının durumu hakkında görüştü ve taleplerini iletti.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 15:27
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 15:27

İngiltere Başbakanı Starmer, Gazze'deki Durumu Görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer’in Gazze'deki Ailelerle Görüşmesi

Yakınları Gazze'de bulunan Filistinli İngiltere vatandaşı aileler, Başbakan Keir Starmer ve Başbakan Yardımcısı Angela Rayner ile bir araya geldi. Uluslararası Filistinliler için Adalet Merkezinden (ICJP) yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin Başbakanlık Ofisi 10 Numara'da gerçekleştiği belirtildi.

Ailelerin Endişeleri ve Talepleri

Birçok aile üyesi, görüşmede çocuklar ve bebekler dahil Gazze'de kaybettikleri sevdiklerinin hikayelerini aktardılar. Aileler, İsrail'in saldırıları nedeniyle bölgedeki durumla ilgili endişelerini Starmer’a iletti ve İngiliz hükümetinden kaygılarının dikkate alınmasını talep ettiler.

Görüşmede aileler, hükümetin öncelik vermesini istedikleri 10 temel talebi gündeme getirdi, bu talepler arasında:

  • İsrail'in Gazze'deki sağlık sisteminin tahrip edilmesi nedeniyle sağlık hizmetlerine ulaşamayan ağır yaralı 15 çocuğun İngiltere'ye getirilmesi,
  • Çocuk Tahliye Planı'nın uygulanması,
  • Yardımların ulaştırılması için sınır kapılarında İngiliz personel bulundurulması.

Filistinli Mülteciler İçin Aile Birleşim Programı

Aile üyeleri, ayrıca İngiltere'ye Filistinli Mülteciler İçin Aile Birleşim Programı uygulanması çağrısında bulundular. Bu programda Ukrayna-Ukrayna Savaşı sonrası gelenekler örnek alınarak, benzer bir yaklaşım önerildi.

Yardımların Gazze'ye Geçişi

Üçüncü olarak ise, açlığın savaş silahı olarak kullanılmasını önlemek adına yardımların Gazze'ye sınırsız geçişine olanak sağlamak için sınır kapılarında İngiliz personel bulundurulması gerektiği belirtildi.

Aile Üyelerinin Düşünceleri

Görüşmeye katılan ve ismi açıklanmayan bir aile üyesi, "Bu kolektif travma hakkında konuşmak zor, ancak siyasi liderler tanıklıklarımızı doğrudan duymalı ki politikalarının gerçek hayattaki etkisini anlasınlar. 15 çocuğu İngiltere’ye getirmek, Gazze’deki 34 bin yaralıya kıyasla çok küçük bir istek. Kurtarılan bir hayatın bizim için ne kadar büyük bir fark yaratabileceğini ne yazık ki çok iyi biliyoruz. Bu, sadece okyanusta küçük bir damla olabilir, ancak daha fazlasının başlangıcı olabilir. Tek umudumuz, söylediklerimizi duymakla kalmayıp dinlemiş olmaları. Bunu zaman gösterecek."

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Başbakan Yardımcısı Angela Rayner, yakınları Gazze'de bulunan...

İngiltere Başbakanı Keir Starmer ve Başbakan Yardımcısı Angela Rayner, yakınları Gazze'de bulunan Filistinli İngiltere vatandaşı ailelerle bir araya geldi. Aileler, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'deki durumla ilgili endişelerini Başbakan'a iletti ve İngiliz hükümetinden kaygılarının dikkate alınmasını istedi.