Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Londra'da Türkiye'nin Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı için resepsiyon düzenledi.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 18:14
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 18:14

İngiltere'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

İngiltere'de Büyük Zafer'in 102. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği konutunda düzenlenen resepsiyonla, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı kutlandı. Tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Resepsiyona Katılım Yoğundu

Etkinliğe, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, KKTC Londra Temsilcisi Çimen Keskin ve Türkiye’nin Londra Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Gökhan Tozman gibi önemli isimlerin yanı sıra birçok diplomatik misyon temsilcisi katıldı.

Büyükelçi Ertaş'ın Konuşması

Büyükelçi Ertaş, açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı'na ilişkin mesajını okudu. Mesajında, "Şehitlerimizin kahramanlığı ve gazilerimizin fedakarlığı sayesinde kazanılan bu zafer, bugün de bizlere ışık tutmaktadır. Bizler, dünya genelindeki zulümlere karşı dimdik duruyoruz," ifadelerine yer verildi.

Zaferin Anısına Saygı ve Hatırlama

Ertaş, zaferin ardından ilan edilen Cumhuriyet ile Türkiye'nin uluslararası arenadaki yerini aldığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunduklarını vurguladı. Ayrıca, Türkiye-İngiltere ilişkilerine dikkat çekerek, iki ülkenin NATO müttefiki olarak ilişkilerin güçlendiğini belirtti.

Özel Video ve İkramlar

Etkinlikte, Türkiye'nin Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'ne özel video klip gösterildi. Katılımcılara Türk mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği konutunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı dolayısıyla...

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği konutunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı dolayısıyla resepsiyon verildi. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, programda konuşma yaptı.