Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'de Aşırı Sağcı Şiddet ve Siyasi Dili Eleştirisi

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, aşırı sağcı şiddetin artışını siyasilerin diline bağlıyor ve toplumun korku içinde yaşadığını vurguluyor.

Yayın Tarihi: 15.08.2024 11:14
Güncelleme Tarihi: 15.08.2024 11:14

İngiltere'de Aşırı Sağcı Şiddet ve Siyasi Dili Eleştirisi

İngiltere'de Aşırı Sağcı Şiddet Olayları

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, aşırı sağcı şiddetin artışında siyasilerin kullandığı dilin büyük rol oynadığını vurguladı. Khan, "(Müslümanlar) Britanya vatandaşı, yasaları çiğnemediler ama yine de korkuyorlar. Bu, doğru değil" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Korku İçinde Yaşayan Toplum

Khan, Southport'ta 3 çocuğun öldüğü bıçaklı saldırının ardından Müslümanlara yönelik şiddet eylemlerinin arttığını belirterek, "Camilere saldırılar oluyor, sığınmacıların kaldığı oteller hedef alınıyor" ifadelerini kullandı. Müslüman toplumunun korkularını dile getiren Khan, "Belediye başkanı olarak görevim, kenti Müslümanlar için güvenli hale getirmektir" dedi.

Sosyal Medya ve Dezenformasyon Sorunu

Khan, nefret suçlarının sosyal medya üzerinden yayılarak güçlendiğini ve bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. "Dezenformasyon sosyal medyada kaynaktan bağımsız yayılıyor" diyen Khan, sosyal medya şirketlerine daha fazla sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Camilerin Güvenliği

Yapılan ziyaretler ve alınan önlemler hakkında bilgi veren Khan, "Birçok insan korktuğu için camiye gitmiyor. Bu desteklere ihtiyaç var çünkü camiler hedef alınıyor" dedi.

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, kentte aşırı sağa karşı alınan önlemleri, nefret ve şiddete...

Londra Belediye Başkanı Sadık Khan, kentte aşırı sağa karşı alınan önlemleri, nefret ve şiddete karşı sosyal medyada atılabilecek adımlar ile siyasetçilerin kullandığı dilin aşırı sağcı eylemlere etkisini AA muhabirine değerlendirdi.