Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'de Polis Memuruna Cezai Soruşturma

Manchester Havalimanı'nda gözaltı sırasında bir şahsın kafasına tekme atan polis memuruna ceza soruşturması başlatıldı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 18:41
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 18:41

İngiltere'de Polis Memuruna Cezai Soruşturma

Polis Memuruna Cezai Soruşturma Başlatıldı

İngiltere'nin Manchester Havalimanı'nda 23 Temmuz tarihinde gerçekleşen gözaltı işlemi sırasında yerde yatan bir şahsın kafasına tekme atan bir polis memuru hakkında cezai soruşturma açıldığı bildirildi. Bağımsız Polis Davranış Ofisi (IOPC), yaşanan olayla ilgili olarak polis memurunun mesleki standartları ihlal ettiği, özellikle de güç kullanımı konusunda görevini kötüye kullandığı iddiasıyla disiplin tebligatı göndermiştir.

Soruşturma Süreci

IOPC'nin açıklamasında, söz konusu tebligatın otomatik olarak cezaya dönüşmeyeceği belirtilirken, soruşturma sonucunda durumun Kraliyet Savcılığına aktarılıp aktarılmayacağına ve polis memurunun disiplin soruşturmasına tabi olup olmayacağına karar verileceği ifade edildi.

Catherine Bates'ten Açıklama

IOPC Bölge Direktörü Catherine Bates, mümkün olan en kısa sürede ilgili polis memuruyla iletişime geçeceklerini belirtti. Ayrıca, olaya karışan taraflarla bir araya geldiğini ve sürecin ilerlemesine dair onları bilgilendireceğini vurguladı. Bates, ailelerin kendisine barış çağrısında bulunduğunu ve olayın ardından herhangi bir şiddet eylemine göz yummayacaklarını dile getirdiklerini aktardı.

Olayın Ardından Gelişmeler

Gözaltı sırasında polisin uyguladığı şiddeti gösteren görüntüler, 24 Temmuz'da sosyal medyada yayılmaya başladı. Bu sırada gözaltına alınan şahsın hem tekme yemesi hem de ensesine vurulması dikkat çekti. Manchester Polisi, memurların saldırıya uğradığını ve durumu kontrol altına almak için 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Mesleki Standartlar Müdürlüğü olayla ilgili bir inceleme başlattı.

Cevaplar ve Tepkiler

Olayın ardından, müvekkilinin sağlık durumu hakkında bilgi veren Ahmet Yakup avukatı, tomografi sonuçlarına göre müvekkilinin beyninde kist bulunduğunu açıkladı. Aynı zamanda, yaşanan şiddetin hedefinin Müslüman bireyler olması, birçok sivil toplum kuruluşu ve tanınmış kişi tarafından yapılan tepkilere yol açtı. Manchester Polisi, açığa alınan memurun davranışlarının yarattığı endişeyi anladıklarını ifade etti.