Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'de Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Kaybedilen Sporcular Anıldı

487 Ukraynalı sporcu, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda yaşamını yitirenler için İngiltere'de anıldı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 16:50
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 16:50

İngiltere'de Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Kaybedilen Sporcular Anıldı

487 Ukraynalı Sporcu İngiltere'de Anıldı

Rusya-Ukrayna Savaşı'nda hayatını kaybeden 487 Ukraynalı sporcu, İngiltere Parlamentosu önünde gerçekleştirilen bir etkinlikle anıldı. Bu anma etkinliği, tüm dünyada farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Özel Bir Etkinlik

İngiliz Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, halen Ukrayna’da 4 binden fazla sporcu silah altında bulunuyor. Ne yazık ki, bunlardan 487’sinin savaşa kurban gittiği belirtilirken, bu sporcuları anmak amacıyla Paris’te yapılacak Olimpiyat Oyunları öncesinde bir anma gerçekleştirildi.

Anma Töreninin Ayrıntıları

Parlamento Meydanı’nda yer alan 3 boyutlu 487 sayısı, Ukrayna bayrağının renklerini taşıyarak hayatını kaybeden sporcuları simgeliyor. Sayının etrafında ise kürek, kask, boks eldiveni gibi ölen sporcuların branşlarını temsil eden ekipmanlar yer alıyor.

Olimpiyatlarda Düşük Katılım

Bu yıl Ukrayna'nın Paris 2024 Olimpiyatları'nda yalnızca 140 sporcu ile temsil edileceği, bu sayının tarihteki en düşük katılım olduğu ifade edildi. Etkinlikte spor camiasından tanınmış isimler de yer aldı; bunlar arasında Sasha Cohen, Oksana Masters, Jens Steinigen, Wolfgang Pichler ve Oksana Rakhra gibi sporcular bulunuyor.

David Lammy’nin Açıklamaları

Dışişleri Bakanı David Lammy, anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Tüm dünya, bu yaz en yetenekli sporcuları kutlarken, aramızda olmayan ve olimpiyatlara katılamayacak olan Ukraynalı sporcuları hatırlamalıdır" dedi.

Sasha Cohen'in Duyguları

Ukrayna kökenli Amerikalı artistik patinajcı Sasha Cohen ise, "Olimpiyatlara katılan Ukraynalı sporculara hayranlık duyuyorum. Savaşta hayatını kaybedenleri her zaman düşünüyorum. Onların cesareti, gücü ve kararlılığı annemin memleketinin ruhunu simgeliyor" dedi.

Kaybedilen Sporcular

Hayatını kaybeden sporcular arasında, iki kez Avrupa şampiyonu unvanını kazanmış ve 2016 Rio Olimpiyatları'nda dördüncülük elde eden halterci Oleksandr Pielieshenko ile 11 yaşındaki gelecek vadeden ritmik jimnastikçi Kateryna Diachenko gibi önemli isimler yer alıyor.