Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere'de Üyeler Silah Sevkiyatına Karşı Çıkıyor

Lordlar Kamarası Üyesi Kamall, İngiltere'nin İsrail'e silah göndermemesi gerektiğini savunuyor.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 11:53
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 12:50

İngiltere'de Üyeler Silah Sevkiyatına Karşı Çıkıyor

İngiltere Lordlar Kamarası Üyesi Kamall'dan Sert Açıklamalar

İngiltere Parlamentosu’nun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi Prof. Syed Kamall, ülkesinin İsrail'e silah sevkiyatını durdurmasını istedi. İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı vesilesiyle AA muhabiriyle bir araya gelen Kamall, bu önemli konuyla ilgili görüşlerini paylaştı.

İsrail'e Silah Sevkiyatı Tartışmaları

Kamall, "İngiltere'den İsrail'e ekipman satışlarının durdurulmasını istiyorum." ifadesiyle durumu net bir şekilde ortaya koydu. İngiltere'nin diğer ülkelerle kıyaslandığında İsrail'e "daha az" silah gönderdiğini savunan Kamall, sevkiyatların durdurulmasına yönelik tartışmaların devam ettiğini belirtti. Londra'da bu konuda karşıt görüşlerin de bulunduğunu vurgulayan Kamall, "Londra'nın bazı silah gönderimini durdurma yönünde adımlar attığını görüyoruz," şeklinde konuştu.

İkiyüzlülük Eleştirisi

Kamall, Batılı hükümetlerin zaman zaman demokrasi karşıtı rejimlere destek verdiklerini ifade ederek, "Batılı hükümetler arasında bir ikiyüzlülük olduğu açık" dedi. Bu durumun demokrasinin savunulmasına zarar verdiğini söyleyen Kamall, Batıda demokrasiyi savunan hükümetlerin bazen bu tarz rejimleri eleştirmekte yetersiz kaldığını da sözlerine ekledi.

Soykırım ve Uluslararası Hukuk

Konferansta söz alan ILN Üst Yöneticisi Dr. Ali Salman, Gazze'deki insanları bekleyen tehlikeleri vurgulayarak, askeri gücün kullanılması sonucu insanların yaşam özgürlüklerinin kısıtlandığını ifade etti. Salman, "Bu durum, soykırım durdurulmalı. Bir an önce barış sağlanmalı," dedi ve uluslararası hukukun etkin bir şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiğini belirtti.

Salman, Gazze'deki durum karşısında sadece Batı'nın eleştirilmemesi gerektiğini, Arap ülkelerinin de bu konuda sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi. "İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi birçok Müslüman ülke, gerekli siyasi yardımı sağlayamıyor," değerlendirmesini yaptı.

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma...

İngiltere Parlamentosunun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN) Danışma Kurulu Başkanı Prof. Syed Kamall, İngiltere'nin İsrail politikası hakkında AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda...

İslam ve Özgürlük Ağı Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Ali Salman, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.