Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İngiltere ve Lübnan Liderleri Gerilim İlişkisini Değerlendirdi

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy, Lübnan Başbakanı Mikati ile bölgede artan gerilim hakkında görüştü.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 12:49
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 12:49

İngiltere ve Lübnan Liderleri Gerilim İlişkisini Değerlendirdi

İngiltere ve Lübnan Arasındaki Görüşme

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bölgede artan gerilim konusundaki kaygılarını aktardı.

Görüşme Detayları

Lammy, resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, ikili görüşmenin içeriğine dair bilgiler verdi. Görüşme sırasında Mikati'nin, Lübnan hükümetinin tüm şiddetin durdurulması yönündeki çağrısına destek verilen bir yol haritası olduğunu kaydetti.

David Lammy, “Görüşmemizde, çatışmaların artmasının kimseye yarar sağlamayacağı konusunda hemfikir kaldık.” ifadesini kullandı.

Mecdel Şems Saldırısı Üzerine Tartışmalar

İsrail'in işgali altındaki Mecdel Şems beldesinde yaşanan roket saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişinin yaşamını yitirdiği ve 24 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail ordusunun açıklamasına göre, bu saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından düzenlendiği iddia edildi.

Ancak, Hizbullah Hareketi, bu suçlamaları reddetti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, “Bu ölümcül saldırıyı asla unutmayacağız. Hizbullah, henüz ödemediği ağır bir bedel ile karşılaşacak,” dedi.