Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Irak Başbakanı Sudani'den Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Çağrı

Sudani, uyuşturucu ile mücadelenin uluslararası işbirliği gerektirdiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 13:19
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 13:19

Irak Başbakanı Sudani'den Uyuşturucuyla Mücadelede Önemli Çağrı

Irak Başbakanı Sudani'den Uyuşturucuyla Mücadele İçin İşbirliği Çağrısı

Irak'ın Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, yalnızca uyuşturucunun toplum ve ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmekle kalmayıp, uyuşturucu ile mücadelede uluslararası işbirliğinin kritik önemini de vurguladı. Sudani, "Uyuşturucu, terörizmin bir aracı olarak kullanılıyor. Bu zehirler, toplumları zayıflatıyor ve güvenliği tehdit ediyor." ifadelerini kullandı.

Bölgesel İşbirliğinin Önemi

Başbakan Sudani, Bağdat'ta düzenlenen 2. Uluslararası Uyuşturucuyla Mücadele Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Uyuşturucu ticareti, bölge istikrarsızlığının en önemli sebeplerinin başında geliyor. Bu savaş, gençlerimizi ve geleceğimizi tehdit ediyor." şeklinde belirtti.

Uyuşturucu ve Terörizm İlişkisi

Sudani, terörist çetelerle uyuşturucu üreticileri arasındaki bağlantıya işaret ederek, "Uyuşturucu, güvensiz bölgeler ve radikalizm yaratmanın yanı sıra toplumların sağlam temellerini sarsma amacı taşıyor." dedi. Ayrıca, Güvenlik güçlerinin uyuşturucu çeteleriyle mücadelede koordinasyon içinde çalışması gerektiği vurgulandı.

Irak'ın İşbirliğine Açıklığı

Son olarak, Irak'ın kardeş ülkelerle ve dostlarıyla her türlü iş birliğine açık olduğunu dile getiren Sudani, "Uyuşturucu çetelerinin izlenmesi ve ortadan kaldırılmasında uluslararası işbirliği sağlanmalıdır." ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.