Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı: 25 Terör Hedefi İmha Edildi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde düzenlenen hava operasyonunda 25 terör hedefinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 00:47
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 00:47

Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı: 25 Terör Hedefi İmha Edildi

Irak'ın Kuzeyine Yönelik Hava Harekatı Gerçekleştirildi

Türkiye, Irak'ın kuzeyinde, Gara, Kandil ve Asos bölgelerinde planlı bir hava operasyonu gerçekleştirdi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bu harekatta 25 terör hedefinin imha edildiğini bildirdi.

Terörist Hedefler Vuruldu

MSB'nin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, PKK/KCK ve diğer terör unsurlarının etkisiz hale getirildiğinin altı çizildi. Aşağıdaki ifadelere yer verildi:

"Irak'ın kuzeyinden ülkemize ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını önlemek ve hudut güvenliğimizi sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler'in 51. maddesi uyarınca meşru müdafa haklarımız çerçevesinde, Gara, Kandil ve Asos bölgelerindeki terörist tesislere hava harekatı düzenlenmiştir. Bu operasyonda, bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, sığınak, barınak ve depolar dahil 25 hedef etkisiz hale getirilmiştir."

Yerli Mühimmat ile Etkili Vuruş

Operasyon sırasında yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Masum İnsanların Güvenliği Öncelik

Bu operasyon esnasında, masum vatandaşlar, dost unsurlar ve tarihi ile kültürel varlıkların zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı ifade edildi.