Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Irak'tan Koalisyon Güçleri'ne Sert Tepki

Irak Hükümeti, Haşdi Şabi'ye yönelik saldırının Koalisyon Güçleri tarafından yapıldığını açıkladı. Ayrıntılar haberimizde.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 11:22
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 11:22

Irak'tan Koalisyon Güçleri'ne Sert Tepki

Irak'ta Şiddetli Saldırı

Irak, Haşdi Şabi'ye yapılan saldırının ABD liderliğindeki Koalisyon Güçleri tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Irak Başbakanlığı Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, yaptığı basın açıklamasında, 'Koalisyon Güçleri, sınır ötesinden gelen savaş uçaklarıyla korkunç bir saldırı düzenleyerek, Babil'in güneyindeki Irak güvenlik birimlerine ait (Haşdi Şabi) mevzilerini hedef aldı.' dedi.

Artan Gerilim

General Resul, saldırı sonucunda Haşdi Şabi milislerinden ölen ve yaralananların bulunduğunu belirterek, bu saldırının 'gerekçesi bulunmayan, sorumsuzca bir saldırı' olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu tür ihlallerin Irak ve Suriye'deki DEAŞ ile mücadeleye yönelik ortak güvenlik çalışmalarını engelleme riski taşıdığını vurguladı.

Uluslararası Koalisyonun Sorumluluğu

General Resul: 'Bu saldırı, Irak'ı ve bölgeyi çatışmalara sürükleyecek. Vahşi saldırının sonuçlarından tamamen uluslararası koalisyon güçlerini sorumlu tutuyoruz.' dedi. Irak hükümeti, güvenliğini ve egemenliğini korumak için gerekli önlemleri alacağını belirtti.

Haşdi Şabi'den Açıklama

Irak'ta Haşdi Şabi milis gücü, Babil'deki 47'nci tugaya insansız hava aracıyla düzenlenen füzeli saldırı sonucu patlama meydana geldiğini ve çok sayıda ölü ile yaralı bulunduğunu duyurdu.