Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran'dan İsrail'e Uyarı: Olası Saldırı Öngörülemeyen Sonuçlar Doğurabilir

İran, İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki saldırısının ardından yeni bir macera girişiminin sonuçları hakkında uyarıda bulundu.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 11:20
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 11:20

İran'dan İsrail'e Uyarı: Olası Saldırı Öngörülemeyen Sonuçlar Doğurabilir

İran'dan Sert Uyarı

İran, İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems bölgesine yönelik saldırının ardından, Tel Aviv'in yeni bir askeri maceraya kalkışmasının "öngörülemeyen sonuçlara" yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nden Açıklama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, "Siyonist rejimin herhangi bir cahilce eylemi, bölgede istikrarsızlık ve savaşın kapsamının genişlemesine sebep olabilir." dedi.

İsrail'in Suçlamaları

Kenani, İsrail'in Filistin'deki suçlarının üzerini örtme çabası içinde olduğunu belirterek, "Mecdel Şems'te yaşanan olay hakkında yorum yapacak ahlaki yetkisi yoktur" ifadelerini kullandı.

ABD'ye Çağrı

Kenani, ABD'ye, "bölgedeki gerilimi artırmadan önce Siyonist rejimi durdurma" çağrısında bulundu. Ayrıca, İsrail'in bu tür eylemlerinin sonuçlarından sorumlu olacağını ekledi.

Mecdel Şems Saldırısı Detayları

Mecdel Şems'teki roket saldırısında, 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 35 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail ordusu, roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinden ateşlendiğini iddia ederken, Lübnan Hizbullahı bu suçlamaları reddetti.

İsrail Başbakanı'nın Yanıtı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Bu ölümcül saldırıyı unutmayacağız. Hizbullah ağır bir bedel ödeyecek." şeklinde sert bir açıklama yaptı.

Füzenin Kaynağı Hakkında İddialar

Mecdel Şems'teki saldırı sirenlerinin çalmasından sonra hemen roketin düşmesi üzerine, füzenin Israilli hava savunma sistemi Demir Kubbe'den ateşlendiği iddiaları gündeme geldi. Bölgedeki bir sakine, "Sirenin hemen ardından patlama oldu" dedi.

Bu doğrultuda, el-Arabi televizyonu muhabiri de, saldırı uyarı sirenlerinin geç çalması nedeniyle Demir Kubbe sisteminin devrede olduğu yönünde bir görüş oluştuğunu aktardı.