Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran Destekli Gruplar Suriye'de ABD Üssüne Roket Saldırısı Düzenledi

Deyrizor'daki Koniko Gaz Tesisi'ne İran destekli gruplardan roket saldırısı gerçekleşti, ABD güçlerinden henüz açıklama yok.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 13:42
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:42

İran Destekli Gruplar Suriye'de ABD Üssüne Roket Saldırısı Düzenledi

İran Destekli Grupların Roket Saldırısı

Suriye'nin doğusunda bulunan Deyrizor ilinde, Fırat Nehri'nin batı yakasında İran destekli gruplar, ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko Gaz Tesisi'ne roket saldırısı gerçekleştirdi.

Saldırının Detayları

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, o bölgede gece geç saatlerde gerçekleşen saldırıda dumanların yükseldiği bildirildi. Ancak olayda herhangi bir zayiat olup olmadığı konusunda kesin bir bilgi mevcut değil.

ABD'den Yanıt Bekleniyor

Ayrıca, ABD tarafından saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Önceki günlerde de, Humus ilindeki Tenef Üssü'nde aynı şekilde bir insansız hava aracıyla saldırı girişimi olmuştu.

ABD Üslerinin Hedef Alınması

Son günlerde, Humus, Haseke ve Deyrizor illerindeki ABD güçlerine ait üsler, sıkça roket ve kimliği belirsiz kamikaze insansız hava araçlarıyla hedef alınıyor.

Öte yandan, Deyrizor'un doğusunda kalan topraklar, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG tarafından işgal altında. İl merkezi ile kırsal bölgeler ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.