Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran, Suikasta Uğrayan Hamas Lideri Heniyye'ye Başsağlığı Diledi

İran Dışişleri Bakanlığı, suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Heniyye için başsağlığı mesajı yayımladı.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 10:46
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 10:46

İran, Suikasta Uğrayan Hamas Lideri Heniyye'ye Başsağlığı Diledi

Hamas Lideri İsmail Heniyye İçin İran'dan Taziye Mesajı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, başkent Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için başsağlığı diledi. Kenani, bu acı olayın, Filistin halkı ve Hamas'a olan desteklerini pekiştirdiğini vurguladı.

Kenani'nin Açıklamaları

İran Dışişleri Bakanlığı'na ait resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada Kenani, Heniyye'nin Filistin'in kurtuluşu için verdiği mücadeleye olan saygısını dile getirerek, "Heniyye'nin Tahran'da şehadeti, büyük Filistin halkı ve direniş grupları için önemli bir dayanışma sembolü olacaktır. Bu durum, İran ve Filistin arasındaki güçlü bağı daha da derinleştirecektir." ifadelerini kullandı.

Olayın Ardındaki Dinamikler

İsmail Heniyye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak üzere Tahran'da bulunuyordu. İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz sabahı Heniyye'nin konutuna yapılan saldırının duyurusunu yaptı. Her iki taraf da saldırıdan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrailli yetkililerden resmi bir açıklama henüz gelmedi.

Heniyye'nin Liderlik Geçmişi

İsmail Heniyye, 6 Mayıs 2017 tarihinde Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak atanmıştı. Bu sebeple, onun liderliği ve durumu Filistin mücadelesinde kritik bir öneme sahiptir.