Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İran ve Filistin Direniş Grupları Arasındaki İşbirliği Güçleniyor

İran Cumhurbaşkanı, İslami Cihad ve Hizbullah liderleriyle Tahran'da bir araya geldi. Filistin'e destek vurgusu yapıldı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 23:28
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 23:28

İran ve Filistin Direniş Grupları Arasındaki İşbirliği Güçleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Filistin ve Hizbullah Liderleriyle Buluştu

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran'da Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım ile bir araya geldi. Filistin'e Destek Sözleri

Pezeskiyan, İslami Cihad lideri Nahhale ile gerçekleştirdiği görüşmede, "İran'ın Filistin halkına desteği, hükümet değişikliklerinden bağımsız olarak sürecektir. Mazlum Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz," dedi.

Nahhale ise, Pezeskiyan'ın göreve başlamasının ardından direniş gruplarıyla bu görüşmenin önemli olduğunu vurguladı. "Gazze'ye yardım yolları kapalı, ancak Siyonistlere her türlü destek açık," diyerek direnişi sürdürme kararlılığını dile getirdi. Hizbullah’a Dini Yükümlülük Vurgusu

Pezeskiyan, Hizbullah lideri Kasım ile yaptığı görüşmede, İran'ın bu grupları desteklemenin dini bir yükümlülük olduğunu ifade etti. Müslüman ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesi ve İsrail'in saldırılarına karşı birliğin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Kasım da Pezeskiyan’ı Cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle kutlayarak, Lübnan Hizbullahı'nın kendisini İran devrimi lideri Humeyni'nin izinden giden bir hareket olarak gördüğünü belirtti.