Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İslam Barış ve İyilik Dinidir Konferansında Erbaş'ın Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 'İslam Barış ve İyilik Dinidir' konferansında çağın sorunlarına çözüm önerileri sundu.

Yayın Tarihi: 15.10.2024 16:19
Güncelleme Tarihi: 15.10.2024 16:19

İslam Barış ve İyilik Dinidir Konferansında Erbaş'ın Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı'nın İslam Üzerine Vurguları

Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından düzenlenen "İslam Barış ve İyilik Dinidir" başlıklı konferansa video mesajla katıldı. Erbaş, video mesajında, "Çağın sorunlarına İslam düşüncesinden çözümler üreterek inanca, bilgiye, bilince ve güzel ahlaka dayalı bir hayat tasavvuru geliştirmeli ve bunu tüm insanlığa sunmalıyız." ifadelerini kullandı.

İslam’ın Tarihsel Mirası ve Birlik Vurgusu

Erbaş, Müslümanların geçmişten gelen büyük mirasıyla barış ve huzur temin edecek ortak bir medeniyeti yeniden inşa etmek zorunda olduğunu belirtti. Kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmenin önemi üzerinde durarak, "Bunu başaramadığımızda küresel ölçekte siyasi, iktisadi ve ahlaki zorluklarla başa çıkamayız." şeklinde konuştu.

İslam Karşıtlığına Dikkat Çekti

Erbaş, dünya genelinde artan İslam karşıtlığının bir 'kültürel ırkçılığa' dönüştüğünü vurguladı. "İslam'ı hedef alan saldırılar, sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın sorunudur. Bu nefret dili, insanlığın umudu olan bir inançtan mahrum kalmasına sebep oluyor." dedi.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

İslam coğrafyasındaki tefrika, şiddet ve terör sorunlarını çözmek için ortak bir irade geliştirmenin şart olduğunu belirten Erbaş, "Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz ki yarınlara umutla bakabilelim." diye ekledi.

Alimlere Önemli Görevler Düşüyor

Erbaş, Müslümanların enerjisini tüketen fitne ateşlerinin söndürülmesinin, alimlerin çabalarıyla mümkün olacağını vurguladı. İslam'ın barış ve birlikte yaşama prensiplerinin Müslümanlar arasında yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirtti. "Hep birlikte özümüze dönmeli ve ortak zemini güçlendirmeliyiz." ifadesini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı tarafından "İslam Barış ve İyilik Dinidir" başlığıyla düzenlenen konferansın açılışına video mesajla katıldı.