Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsmail Heniyye İçin Gaziantep ve Çevresinde Gıyabi Cenaze Namazı

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Türkiye'nin çeşitli illerinde gıyabi cenaze namazları kılındı.

Yayın Tarihi: 02.08.2024 14:44
Güncelleme Tarihi: 02.08.2024 14:44

İsmail Heniyye İçin Gaziantep ve Çevresinde Gıyabi Cenaze Namazı

İsmail Heniyye İçin Gıyabi Cenaze Namazı

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te gıyabi cenaze namazı düzenlendi.

Gaziantep'te Tören

Gaziantep Şahinbey Millet Camisi'nde cuma namazını kılan topluluk, ardından Heniyye için gıyabi cenaze namazı gerçekleştirdi. İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar tarafından kıldırılan namazın ardından dua edildi.

Malatya'daki Anma

Kernek Karagözlüler Camisi'nde de cuma namazı sonrası vatandaşlar, Hemiyye'nin gıyabi cenaze namazını kılmak üzere bir araya geldi. İl Müftüsü Ramazan Dolu, namazı kıldırdı ve ardından dua gerçekleştirildi.

Kilis'te Cenaze Namazı

Kilis'teki Hacı Ömer Faruk Kayabaş Camisi'nde, cuma namazının ardından Heniyye için gıyabi cenaze namazı icra edildi. Namazı İl Müftüsü Alettin Bozkurt kıldırdı ve namaz sonrası dua edildi. Törene Kilis Valisi Tahir Şahin de katıldı.

Adıyaman ve Kahramanmaraş

Yenipınar Camisi'nde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, "Bu cenaze namazıyla aslında Müslümanlar olarak safımızı belli ettik. Kudüs, Filistin ve Gazze'ye destek verdik." dedi. Kahramanmaraş'ta da gıyabi cenaze namazları düzenlendi.

Şanlıurfa'daki Tören

Hazreti İbrahim Peygamber Camisi'nde, namazı İl Müftü Vekili Abdülhamit Turgut kıldırdı. Haliliye İlçe Müftüsü Abdullah Yıldırım dua etti.

Bu olaylar, halkın uluslararası meselelerdeki duruşunu göstermesi açısından önemli bir anlam taşıdı.

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Adıyaman'da Yenipınar Camisi'nde...

Suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye için Adıyaman'da Yenipınar Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz sonrasında Adıyaman Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, gazetecilere açıklama yaptı.