Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İspanya, 15 Filistinli Çocuğu Tedavi İçin Kabul Etti

DSÖ, 15 Filistinli çocuk ve bir annenin İspanya'da tedavi edileceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 16:28
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 16:28

İspanya, 15 Filistinli Çocuğu Tedavi İçin Kabul Etti

İspanya'ya Tedavi için Getirilen Filistinli Çocuklar

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 15 Filistinli çocuğun ve bir annenin tedavi edilmek üzere İspanya'ya getirildiğini açıkladı. DSÖ'nün resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bu hastalar daha önce Mısır'da sağlık hizmeti alıyorlardı.

Çocukların Sağlık Durumları ve Destek Çabaları

Yaşları 3 ile 17 arasında değişen çocuklardan biri kronik kalp rahatsızlığı yaşarken, bir başka çocuk kanser tedavisi görmekte ve 13'ünün de ciddi yaraları bulunmaktadır. Ayrıca, annenin durumu hakkında herhangi bir bilgi verilmemiştir.

DSÖ, İspanya'ya ulaşım sürecinde Avrupa Birliği (AB), Filistinli Çocuklara Yardım Fonu (PCRF) ve Mısır hükümeti ile işbirliği yaptığını belirtirken, İspanyol yetkililere de teşekkür etti. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Sağlık Bakanı Monica Garcia Gomez'in desteklerinin önemli olduğu ifade edildi.

Gözler Gazze'deki Tedavi Bekleyen Hastalarda

İspanya'ya getirilen Filistinli çocuklar, sadece Gazze dışındaki pek çok sağlık sorunu yaşayan kişilerin küçük bir kısmını temsil ediyor. 10 binden fazla kişinin tedavi için Gazze'den tahliye edilmesi gerektiği vurgulandı.

DSÖ, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yaklaşık 5 bin kişinin Gazze'den tahliye edilerek sağlık hizmeti aldığını ve bu hastaların büyük çoğunluğunun Mısır, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde tedavi gördüğünü bildirdi.

DSÖ'den Çatışmaların Durdurulması Çağrısı

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, çocukların İspanya'ya ulaşmasında katkıda bulunan herkese teşekkürlerini ileterek, "Ağır hasta insanların ihtiyaç duyduğu tedaviye erişmesi, manşet haber değil, rutin küresel işbirliği olmalıdır" ifadelerini kullandı. Ayrıca, diğer ülkelerin de benzer durumdaki insanların kabulü için teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucunda, en az 39 bin 145 Filistinli yaşamını yitirirken, bu ölümlerin arasında 16 bin 172 çocuk yer alıyor. Sivil altyapının hedef alındığı bu çatışmalar sonucunda hafif yaralanmış insanların tedavi edilmesi için daha fazla uluslararası dayanışma çağrısı yapılıyor.