Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İspanya'da Genel Grev: Filistin'e Destek Eylemleri

İspanya'da sendikalar, Filistin'deki işgal ve soykırıma karşı genel grev düzenliyor. Gösterilere büyük şehirler katılıyor.

Yayın Tarihi: 27.09.2024 11:17
Güncelleme Tarihi: 27.09.2024 11:17

İspanya'da Genel Grev: Filistin'e Destek Eylemleri

İspanya'da Sendikalar Genel Grev İlan Etti

İspanya genelinde 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) öncülüğünde, "Filistin'deki soykırıma ve işgale karşı" başlığı altında 24 saatlik genel grev düzenleniyor.

Büyük Şehirlerde Gösteriler Düzenleniyor

Başkent Madrid, Barselona ve Bilbao gibi büyük şehirlerde protesto gösterileri düzenlenirken, üniversite öğrencileri de ders bırakma eylemine katılacaklarını duyurdu. Sendikalar, bir yılı geride bırakan İsrail’in Gazze’deki saldırılarının "tahammül edilemez boyutlara ulaştığını" vurguladı.

Hükümete Çağrı

Göstericiler, İspanya hükümetinden "İsrail'in etnik temizliğinin bir parçası olmaması için bu ülke ile diplomatik, ticari ve askeri ilişkilerini acilen kesmesi" çağrısında bulundu.

Genel Emek Konfederasyonu’ndan Açıklamalar

Genel Emek Konfederasyonu (CGT) Sosyal Faaliyetler Sekreteri Carmen Arnaiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İşçi sendikaları olarak yapabileceğimiz en büyük eylem genel grevdir ve bunu şimdi Filistinlilere destek için yaptık. Bu eylemin sembolik olsa da anlamı büyük" dedi.

Uluslararası İlişkiler ve Yatırımlar

Arnaiz, "İspanya hükümetine ve dünya genelindeki diğer ülkelere vermek istediğimiz mesaj, İsrail ile tüm ilişkilerinin kesilmesidir. Yatırımlar yaşam, sağlık ve eğitim gibi alanlara yapılmalı, silahlanmaya değil" ifadelerini kullandı.

Yasaklar ve İfade Özgürlüğü

Almanya, Fransa, İngiltere ve İtalya gibi ülkelerdeki yasakları "faşizm" olarak nitelendiren Arnaiz, protesto hakkının ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının büyük bir ikilem yarattığını belirtti.

"Soykırıma karşı yapılan bir gösteriyi yasaklamak korkunç bir durum. Bu duruma Avrupa'daki sivil toplumdan tepki bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İspanya'da 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla, "Filistin'deki...

İspanya'da 200'den fazla sendika ve sivil toplum kuruluşunun (STK) çağrısıyla, "Filistin'deki soykırıma ve işgale karşı" başlığı altında 24 saatlik genel greve gidildi. Genel greve öncülük eden Genel Emek Konfederasyonunda (CGT) Sosyal Faaliyetler Sekreteri Carmen Arnaiz de AA muhabirine açıklama yaptı.