Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Askeri Mahkemesi, Filistinli Esire Cinsel İşkence Suçlamasıyla 9 Askerden 2'sini Serbest Bıraktı

İsrail askeri mahkemesi, cinsel işkence suçlamasıyla gözaltına alınan 9 askerden 2'sini serbest bıraktı.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 01:57
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 01:57

İsrail Askeri Mahkemesi, Filistinli Esire Cinsel İşkence Suçlamasıyla 9 Askerden 2'sini Serbest Bıraktı

İsrail Askeri Mahkemesinden Tartışmalı Karar

İsrail askeri mahkemesi, Gazze'den alıkonulan Filistinlilerin tutulduğu Sde Teiman gözaltı merkezinde cinsel işkenceyle suçlanan 9 asker arasında 2'sini serbest bıraktı.

Olayın Gelişimi

Birleşik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Beit Lid askeri mahkemesi, cinsel işkence iddialarına sebep olan askerlerden ikisinin olayın baş şüphelileri arasında olmadığını belirtti. Bu askerler, "sapkınlık, vücut bütünlüğüne zarar verme ve askerlik kurallarına uygun davranmama" suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Kamera Görüntüleri ve Sağlık Durumu

İsrail medyasına yansıyan haberlere göre, askerlere yönelik cinsel işkence yaptığı iddia edilen görüntüler savcılık tarafından değerlendirildi. Filistinli esirin sağlık durumu ise ciddiyetini korumakta.

Askeri Mahkemede Güvenlik Önlemleri

Davada, İsrail polisi ve ordusu sıkı güvenlik önlemleri aldı. Onlarca aşırı sağcı grup, askeri mahkemeye gelen Filistinli esire cinsel işkence suçlamasıyla gözaltına alınan askerlerin serbest bırakılmasını protesto etti.

Sde Teiman Gözaltı Merkezindeki İşkenceler

Sde Teiman gözaltı merkezi, daha önce de işkence iddialarıyla gündeme gelmişti. New York Times’ta çıkan bir habere göre, burada tutulan Gazzelilerin günde 18 saat gözleri bağlı ve kelepçeli kaldığı bildirildi. Ayrıca, Filistinli tutuklular burada insanlık dışı muamele ve işkenceye maruz kaldıkları sırada yaşadıkları anlatıldı.

Aşırı Sağcı Grupların Müdahalesi

Olayların bu noktaya gelmesinin ardından, İsrailli aşırı sağcı siyasetçilerin ve grupların, gözaltına alınacak askerleri kurtarmak için askeri üsse baskın düzenlemesi büyük tartışmalara yol açtı.