Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Askerleri Batı Şeria'da İki Filistinliyi Öldürdü

Batı Şeria'da düzenlenen saldırılarda biri çocuk iki Filistinli yaşamını yitirdi. Olaylar sonucu bir kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 22:47
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 22:47

İsrail Askerleri Batı Şeria'da İki Filistinliyi Öldürdü

İsrail Askerleri Batı Şeria'da Saldırı Düzenledi

İsrail Savunma Kuvvetleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güney ve kuzey bölgelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda, aralarında bir çocuğun da bulunduğu iki Filistinliyi öldürdü.

Ölümler ve Saldırılar

Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, Nablus'taki El-Halle bölgesine düzenlenen baskında, askerler evlere gerçek mermilerle ateş açtı ve göz yaşartıcı gaz bombaları kullandı.

Bölge sakinlerinden Ramazan Sadık (45), evinin önünde dururken vurularak hayatını kaybetti. Olay, kurşunların başından ve göğsünden isabet etmesi sonucu gerçekleşti.

Genç Filistinli Hayatını Kaybetti

Öte yandan, El-Halil'in kuzeyindeki Sair beldesinde, 16 yaşındaki Murad Ceradat, İsrail askerleri tarafından yakın mesafeden açılan ateş sonucunda öldürüldü. Ceradat'ın yaralanmasından sonra Kızılay ekiplerinin olay yerine ulaşmasına izin verilmedi.

Sosyal Medyada Paylaşılan Görüntüler

Aktivistler ve gazeteciler, İsrail askeri noktasının yakınında yerde kanlar içinde yatan bir kişiye ait görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaştı.

Ek Yaralanmalar ve Hastanede Tedavi

Kalkilya'nın Hable beldesinde yapılan saldırılar sonucunda, göğsünden ve elinden gerçek kurşunlarla yaralanan bir diğer Filistinlinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.