Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Askerleri Beytullahim'de Filistinlilere Gözaltı Uyguladı

İsrail güçleri, Batı Şeria'daki mülteci kampında çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı. Saldırılar artıyor.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 10:12
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 10:12

İsrail Askerleri Beytullahim'de Filistinlilere Gözaltı Uyguladı

İsrail Güçlerinden Beytullahim'e Baskın

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde bulunan ed-Dehiyşe Mülteci Kampı'na sabah saatlerinde baskın düzenleyerek, onlarca Filistinliyi gözaltına aldı.

Gözaltılar ve Saldırılar

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, İsrail güçleri, baskın sırasında çok sayıda ailenin tüm bireylerini gözaltına aldı. Filistinlilerin karşılık verdiği sırada, İsrail askerlerinin gerçek mermi ve gözyaşartıcı gaz kullandığı bildirildi. Görgü tanıkları, bazı Filistinlilerin, kamp yakınındaki sorgu merkezinde sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığını aktardı.

Diğer Bölgelerdeki Baskınlar

Öte yandan, İsrail güçlerinin El Halil, Tulkerim ve Ramallah gibi Batı Şeria'nın başka bölgelerine de baskınlar düzenlendiği belirtildi. 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik başlatılan saldırılar sonrasında, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı ve baskınların sayısında belirgin bir artış yaşandığı gözlemleniyor.

İnsanlık Dışı Muamele İddiaları

New York Times (NYT) gazetesinin yayımladığı bir haber, İsrail'in gözaltı merkezlerinde alıkonulan Filistinlilere yönelik insanlık dışı muameleler hakkında çarpıcı bilgileri ortaya koydu. Sde Teima askeri gözaltı merkezinde, tutukluların gözleri bağlı bir şekilde açık alanda, günde 18 saate kadar elleri kelepçeli şekilde oturtulduğu belirtilmekte. Ayrıca, gözaltında tutulan Filistinlilerin bazılarının 3 aya kadar burada tutulduğu, insanlık dışı muamele ve işkenceye maruz kaldığı kaydedildi.