Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin Eşi Taziyeleri Kabul Etti

Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali, Didim'de taziyeleri kabul etti. Eşinin cenazesinin Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 18:44
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 18:44

İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin Eşi Taziyeleri Kabul Etti

İsrail'in Şiddeti Sonrası Taziye Ziyareti

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali, Aydın'ın Didim ilçesindeki dede evinde taziyeleri kabul etti.

Yurt Dışından Gelen Destek

ABD'de yaşayan Pakistanlı Hamid Mazhar Ali, annesiyle birlikte geldiği Altınkum Mahallesi'nde, eşinin yakınları ve komşularıyla bir araya geldi. Üzgün olduğu görülen Ali, burada taziyeleri kabul etti fakat basın mensuplarına bir açıklama yapmadı.

Cenaze Süreci

Eygi'nin cenazesinin, hava yoluyla Türkiye'ye getirilmesi ve Didim'de defnedilmesi planlanıyor.

Barış İçin Hayatını Kaybetti

İsrail askerleri, Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcılara ateş açtı. Eygi, Filistinlilere destek vermek amacıyla gösteriye katıldı. Başından vurulan Eygi, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı. Eygi, barışçıl yöntemlerle Filistinlilerin hakları için mücadele eden Uluslararası Dayanışma Hareketi'nin bir gönüllüsüydü.

Tarihten Bir Hatırlatma

2003 yılında İsrail buldozeri tarafından ezilerek yaşamını yitiren Rachel Corrie, aynı hareketin bir üyesiydi.

Resmi Tepkiler

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini kınayarak, İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçları yargı önüne getirmek için her platformda mücadele edeceklerini açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar...

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali, eşinin Aydın'ın Didim ilçesindeki dede evinde taziyeleri kabul etti.