Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Askerleri Tulkerim'de Canlı Kalkan Olarak Filistinli Genç Kullandı

Tulkerim'e düzenlenen baskında İsrail askerleri, gözaltına aldıkları bir genci askeri araca bağlayarak canlı kalkan olarak kullandı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 03:27
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 03:27

İsrail Askerleri Tulkerim'de Canlı Kalkan Olarak Filistinli Genç Kullandı

İsrail'in Tulkerim Baskınları Devam Ediyor

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentine düzenlenen baskınlar, geçen iki günde ikinci kez yaşandı. Bu baskınlarda, İsrail askerleri, gözaltına aldıkları Filistinli bir genci askeri araca bağlayarak canlı kalkan olarak kullandı.

Olayın Detayları

Filistin devlet televizyonu, Tulkerim ilçesinde yaşanan olayları aktardı. Askerler, kentin Azbet el-Cerad bölgesindeki bir evi kuşatma altına aldı ve çevrede çatışmalar meydana geldi. Olaylar sırasında, İsrail ordusunun evi kamikaze dronlarıyla vurduğu bildirildi.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, gözaltına alınan bir Filistinlinin askeri aracın üstüne bağlandığı görülüyor. Filistin resmi haber ajansı WAFA, bu baskın sırasında çok sayıda insansız hava aracının kentin üzerinde bulunduğunu vurguladı.

Önceki Olaylar ve Gözaltı Sayıları

İsrail güçlerinin, 7 Ekim 2023'ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te düzenlediği baskınlarda ölen Filistinlilerin sayısı 585'e yükseldi. 7 Ekim'den bu yana yaşanan saldırılarda sadece Tulkerim ve El Halil kentlerinde 7 Filistinli hayatını kaybetti.

Daha önce de, 22 Haziran’da Batı Şeria'nın Cebin kentine düzenlenen bir operasyonda yaralı bir gencin askeri araca bağlanarak canlı kalkan olarak kullanıldığı bildirilmişti. Cenin Hastanesi Müdürü Visam Bekr, bu baskında 3 gencin silahla yaralandığını ve birinin askeri cipin kaputuna bağlandığını belirtmişti.

Görgü Tanıklarının İfadeleri

Görgü tanıkları, olayın ardından askerlerin, bölgeden çektikleri sırada herhangi bir bombalı saldırıya maruz kalmamak için yaralı genci canlı kalkan olarak kullandığını ifade etti.