Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Bakanı Kisch, Lübnan'a Savaş Açma Konusunda Kararlılık Vurguladı

İsrail Eğitim Bakanı Kisch, Lübnan'a savaş açma kararıyla ilgili kaçış olmadığını belirtti, okulların kapalı kalacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 17:11
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 17:11

İsrail Bakanı Kisch, Lübnan'a Savaş Açma Konusunda Kararlılık Vurguladı

İsrailli Bakan Kisch'ten Çarpıcı Açıklamalar

İsrail Eğitim Bakanı Yoav Kisch, yaptığı açıklamalarda, "güvenlik karmaşası" yüzünden İsrail'in kuzeyinde boşaltılan okulların yeni eğitim döneminde açılmayacağını ifade etti. Kisch, Lübnan'a karşı büyük bir savaş başlatma kararının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Okul Durumuna Dair Bilgilendirme

Kisch, İsrail'in kuzey bölgelerindeki okulların, Hizbullah ile olan çatışmalar sonucunda kapalı kalacağını belirtti. Eylülde başlayacak eğitim döneminde bu okulların hizmet vermeyeceği açıklandı.

Harekete Geçme Çağrısı

Bakan Kisch, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya Lübnan devletine karşı "hemen ve güçlü şekilde harekete geçme" çağrısında bulundu. Kisch, kuzeyde yaşayanların barış ve istikrarının sağlanması için böyle bir adımın gerekli olduğunu ifade etti.

Son olarak, Kisch, "İsrail devletinin geleceği için Lübnan'a karşı büyük bir savaş başlatma kararından kaçış yok" ifadesini kullanarak durumu net bir şekilde özetledi.

7 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan Hizbullahı ile İsrail ordusu arasında süregelen çatışmalar, bölgedeki gerginliği artırmaya devam ediyor.