Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'de Aşırı Sağcı Göstericiler Askeri Üsse Baskın Düzenledi

İsrail'de aşırı sağcı milletvekili, Gazzelilere işkence olayını protesto etmek için askeri üsse baskın düzenledi.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 18:51
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 18:51

İsrail'de Aşırı Sağcı Göstericiler Askeri Üsse Baskın Düzenledi

İsrail'de Aşırı Sağcı Protestolar

İsrail, Gazze Şeridi'nde tutulan Filistinlilere işkence iddiaları nedeniyle büyük bir krizin ortasında. Aşırı sağcı milletvekili Zvi Sukkot, bu bağlamda Sde Teiman askeri gözaltı üssüne baskın düzenledi. Bu baskın, toplumsal huzursuzluğun artmasına neden olurken, Başbakan Binyamin Netanyahu da olaya sert tepki gösterdi.

Baskın ve Gözaltılar

Sukkot'un öncülüğünde toplanan göstericiler, 9 İsrail askerinin gözaltına alınmasını protesto etti. Uygulanan baskın sırasında, bazı askerler, protestocuların askeri üssü işgal etmelerini engellemeye çalıştı. Ancak protestocular, kapıyı zorlayarak içeri girmeyi başardı. Görüntüler, o anların ne kadar kaotik geçtiğini gözler önüne seriyor.

Ordu ve Siyaset Açıklamaları

İsrail ordusu, sivil girişimlerini engelleme çabası içerisinde olduğunu belirtti. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bu tür eylemlerin "kanunlara aykırı" olduğunu ve ülkenin güvenliğini tehlikeye attığını ifade etti. Savunma Bakanı Yoav Gallant da askerlerin çalışmalarını takdir ederek, yasaların herkes için geçerli olduğunu vurguladı.

Toplumsal Tartışmalar

İsrail toplumunda, Gazzelilere işkence yapan askerlerin gözaltına alınması konusundaki görüşler ayrıştı. İktidar koalisyonundaki bazı sağcı gruplar bu durumu eleştirirken, muhalefet bağımsız soruşturmaların yapılması gerektiği kanaatinde. New York Times’ta yayımlanan haberlere göre, Sde Teiman'da tutulan Filistinlilerin insanlık dışı muameleye maruz kaldığı öne sürülüyor.

Sonuç olarak, bu olay İsrail'deki siyasi ve toplumsal tansiyonu bir kez daha artırdı ve Tartışma konusu oldu.