Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'de Blinkencı Görüşme: Ateşkes ve Esir Takası Müzakereleri Devam Ediyor

Netanyahu, Blinken ile kritik müzakereleri ele aldı. Esir takası ve Gazze'deki ateşkes üzerinde duruldu.

Yayın Tarihi: 19.08.2024 12:24
Güncelleme Tarihi: 19.08.2024 12:24

İsrail'de Blinkencı Görüşme: Ateşkes ve Esir Takası Müzakereleri Devam Ediyor

İsrail ve ABD'den Kritik Görüşme

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'e gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ana gündem maddeleri arasında Tel Aviv ile Hamas arasında gerçekleştirilecek olan esir takası ve Gazze Şeridi'nde sağlanması planlanan ateşkes yer aldı.

Başbakanlık Ofisi'nde Bulunuş

Görüşme, Batı Kudüs'teki Netanyahu'nun Başbakanlık Ofisi'nde başladı. İki liderin bu kritik konuları ele alması bekleniyor.

Son Şans Uyarısı

Blinken, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, mevcut müzakerelerin bu süreçte "son şans" olabileceği konusunda uyardı. Bu, liderler arasında anlaşma sağlanamazsa, yeni bir müzakere aşamasına geçmenin zor olabileceği anlamına geliyor.

Gelecek Adımlar

Bu gerçekleştirilecek görüşmelerin ardından Blinken'in, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile bir araya gelmesi planlanıyor. Ayrıca, daha önce Katar'ın başkenti Doha'da da Hamas ile esir takası ve ateşkes müzakereleri gerçekleştirilmişti.

Hamas, ABD, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda gerçekleşen bu müzakerelerde Netanyahu'nun yeni şartlar getirerek anlaşmaya varılmasını zorlaştırdığını iddia etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (sağda), Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze...

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu (sağda), Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması için yapılan müzakereleri görüşmek için bölgeye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la (solda) Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisinde bir araya geldi.