Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'de Filistinli Esire Cinsel İşkence İddialarıyla İlgili Gözaltı Süreleri Uzatıldı

İsrail'de cinsel işkenceyle suçlanan 8 askerin gözaltı süresi uzatıldı.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 10:34
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 10:34

İsrail'de Filistinli Esire Cinsel İşkence İddialarıyla İlgili Gözaltı Süreleri Uzatıldı

İsrail Askeri Mahkemesi Cinsel İşkence İddialarını İnceliyor

İsrail'de, Gazze'den tutuklanan Filistinlilerin tutulduğu Sde Teiman gözaltı merkezinde, bir Filistinli esire yönelik cinsel işkence iddiaları üzerine, 9 askerden 8'inin gözaltı süresi uzatıldı.

Duruşma ve Gözaltı Süresinin Uzatılması

Askeri mahkeme tarafından yapılan açıklamada, cinsel işkenceyle suçlanan askerler hakkında yürütülen duruşmada, delillerin 8 askerin Filistinli esire zarar verdiğine dair "makul şüphe" oluşturduğunun belirtildiği ifade edildi. Bu nedenle, gözaltı sürelerinin 4 Ağustos'a kadar uzatılmasına karar verildi.

Sde Teiman Gözaltı Merkezinin Karanlık Tarihi

Sde Teiman, sık sık işkence iddialarıyla gündeme gelen bir gözaltı merkezi. New York Times gazetesinde yer alan bir habere göre, burada tutulan Gazzelilerin, açık alanda gözleri bağlı ve elleri kelepçeli olarak günde 18 saate kadar sessizce bekletildiği bildirilmişti. Ayrıca, tutukluların burada 3 aya kadar kalabildiği ve birçok kişinin insanlık dışı muameleye maruz kaldığı kaydedildi.

Aşırı Sağcı Grupların Saldırıları

İsrail askeri polisi, cinsel işkence iddialarıyla 9 askeri gözaltına almak için Sde Teiman'a gittiğinde, askerlerin direnişi nedeniyle olaylar patlak vermişti. Aşırı sağcı siyasetçiler ve fanatik gruplar, gözaltına alınan askerlerin götürüldüğü askeri üsse baskın düzenleyerek, şiddetli çatışmalara yol açtı. Bu durum, İsrail’deki toplumsal tartışmaları alevlendirdi.