Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'de GPS Kesintisi ve Olası Misillemelere Hazırlık

İsrail genelinde GPS hizmetlerinde kesinti yaşanıyor, ordu olası saldırılara karşı alarmda.

Yayın Tarihi: 31.07.2024 02:11
Güncelleme Tarihi: 31.07.2024 02:11

İsrail'de GPS Kesintisi ve Olası Misillemelere Hazırlık

İsrail Genelinde GPS Kesintisi

İsrail basınında yer alan haberlere göre, ülke genelinde Küresel Konumlama Sistemi'nde (GPS) yaygın kesintiler yaşanıyor. Walla haber sitesine göre, bu durum İsrail ordusunun ihtimal dâhilindeki Lübnan Hizbullahı misillemelerine karşı hazırlık yapmasına yol açmış durumda.

Hava Kuvvetleri Yüksek Alarmda

Kanal 14 televizyonunda yayınlanan habere göre, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısından bu yana GPS sisteminde aksaklıklar meydana geldi. Hizbullah'ın bu saldırıya karşılık vermek amacıyla sadece sınır bölgelerini değil, tüm İsrail şehirlerini hedef alabileceği endişesi mevcut.

Haber kaynakları, Küresel Konumlama Sistemi'nin kasten devre dışı bırakılması ihtimaline de değindi. Kanal 14’te yapılan açıklamada, "İHA'lara karşı GPS sistemi proaktif olarak engelleniyor," denildi.

Yüksek Alarm Durumu ve Sığınakların Açılması

GPS kesintisiyle ilgili bilgilerin paylaşıldığı gpsjam internet sitesi, İsrail genelinde yüksek düzeyde kesinti tespit etti. Walla'nın haberine göre, İsrail ordusu, olası bir Hizbullah misillemesine karşı yüksek alarm durumuna geçti. Hava savunma birimleri, radar sistemleri ve hava kuvvetleri hazır durumda ve Tel Aviv'deki sığınaklar açıldı.

Beyrut’a Hava Saldırısı ve Sonuçları

İsrail güçlerinin, Beyrut'un güney bölgesinde Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu bir binaya yaptığı hava saldırısı sonucu, Lübnan Sağlık Bakanlığı 3 kişinin hayatını kaybettiğini ve 74 kişinin yaralandığını duyurdu. İddialara göre, hedef alınan kişi Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden biri, Fuad Şükür'dü.