Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'de İşkence Suçlamasıyla 9 Asker Gözaltında

İsrail'in Sde Teiman gözaltı merkezinde, Filistinlilere işkenceyle suçlanan 9 asker gözaltına alındı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 15:24
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 15:24

İsrail'de İşkence Suçlamasıyla 9 Asker Gözaltında

İsrail'de Sde Teiman Gözaltı Merkezinde Gözaltılar

İsrail'in Gazze Şeridi'nde yer alan Sde Teiman gözaltı merkezinde, alıkonulan Filistinlilere yönelik işkence iddialarıyla 9 asker gözaltına alındı.

Olayın Seyri

Yerel medya kaynaklarına göre, İsrail Ordu Polisi tarafından yapılan bir operasyonda, işkence suçlamalarıyla gündeme gelen bazı askerler sorgulanmak üzere gözaltına alındı. Söz konusu gözaltı merkezi, işkence olaylarıyla sık sık gündeme gelmesiyle biliniyor.

Aşırı Sağcı Bakanlardan Tepki

Olayın basına yansımasının ardından, aşırı sağcı bakanların, gözaltına alınan askerlere sahip çıktığı görüldü. Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, durumu "utanç verici" olarak nitelendirerek, destek için Sde Teiman'a gitmekte olduğunu açıkladı. Benzer şekilde, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de sosyal medya üzerinden eleştirilere karşı çıkan bir mesaj paylaştı.

Sde Teiman Gözaltı Merkezine Dair İddialar

New York Times gazetesinde yayınlanan bir habere göre, Sde Teiman'da tutulan bazı Gazzeliler günde 18 saate kadar, gözleri bağlı ve elleri kelepçeli bir şekilde açık alanda tutuluyor. Söz konusu tutukluların burada birkaç ay boyunca insanlık dışı muameleye maruz kaldığı belirtilmektedir.

Serbest Bırakılanların İfadeleri

Gözaltında bulunan ve sonradan serbest bırakılan bazı Gazzeliler, Sde Teiman'da maruz kaldıkları işkence ve kötü muameleyi kamuoyu ile paylaşmışlardır. Bu olayların ortaya çıkışı, uluslararası insan hakları organizasyonları tarafından dikkatle takip edilmektedir.