Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'den Filistinli Esirlere Yönelik Cinsel İşkence İddiaları

İsrailli hak örgütü, Filistinli esirlere uygulanan cinsel işkence vakalarının yeterince soruşturulmadığını vurguladı.

Yayın Tarihi: 30.07.2024 16:11
Güncelleme Tarihi: 30.07.2024 16:11

İsrail'den Filistinli Esirlere Yönelik Cinsel İşkence İddiaları

İsrailli Hak Örgütü Cinsel İşkence Vakalarını Açıkladı

İsrailli İnsan Hakları Doktorları adlı hak grubu, hapishanelerde ve tutukevlerinde Filistinli esirlere yönelik cinsel istismar ve işkence vakalarının gündeme geldiğini aktardı. Yapılan açıklamada, yaşanan vakaların yeterince soruşturulmadığına işaret edildi.

Cinsel İşkence Suçlamaları ve Cevapsız Kalması

Örgüt, son yaşanan bir olayda 9 İsrail askeri'nin, cinsel işkence ile suçlandığı ve mağdurun hayati tehlike ile hastaneye kaldırıldığını belirtti. Mağdurun sağlık durumunun kritik olduğu ve vücudunda ağır yaraların bulunduğu kaydedildi.

İhlallerin Görmezden Gelinmesi

Hak örgütü, hapishane şartlarında başka cinsel saldırı ve işkence olaylarının da mevcut olduğunu fakat mağdurların İsrail makamlarına şikayetten kaçındığını açıkladı. Özellikle sorgulama süreçlerinde uygulanan muamelelerin insanlık dışı olduğu vurgulandı.

Sde Teiman Gözaltı Merkezi

Sde Teiman, cinsel işkence ve kötü muamele iddialarıyla sıkça gündeme gelen bir askeri gözaltı merkezi olarak biliniyor. New York Times'ta yer alan bir habere göre, burada tutulan Filistinli esirler, insanlık dışı koşullarda muameleye tabi tutuluyor. Gözaltı sürecinde birçok kişinin ağır işkencelere maruz kaldığı belirtiliyor.

Aşırı Sağcıların Müdahale Ettiği Olaylar

Filistinli mağdura cinsel işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınacak askerlerin durumu, aşırı sağcı gruplar tarafından ele alındı. Bu gruplar, gözaltına alınacak askerlerin götürüldüğü askeri üsse baskın düzenleyerek, durumu daha da karmaşık hale getirdi.

Yaşanan bu gelişmeler, İsrail toplumu içinde yoğun tartışmalara yol açtı ve insan hakları ihlallerine yönelik endişeleri artırdı.