Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'tan Gazze'ye Yönelik İddialar

Yisrael Katz, Gazze'nin Filistinli gruplar tarafından yönetilmeyeceğini öne sürdü, anlaşmalar gerçekleştikten sonra durumun böyle olmayacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 13:21
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 13:21

İsrail Dışişleri Bakanı Katz'tan Gazze'ye Yönelik İddialar

İsrail Dışişleri Bakanı'nın Açıklamaları

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Gazze'deki gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Katz, Çin'de toplanan Filistinli grupların "Gazze'nin ortak kontrolü için bir anlaşma imzaladığını" ifade etti ve bu durumu eleştirdi.

Filistinli Grupların Anlaşması

Katz, 7 Ekim sonrası yaşanan büyük yıkıma dikkat çekerek, Gazze'nin Filistinli gruplar tarafından yönetilmesinin mümkün olmadığını öne sürdü. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, toplantılara katılan grupların "ulusal birlik anlaşması" konusunda ilerleme kaydettiğini belirtti. Ancak Katz, bu durumun pratikte uygulanamayacağını savundu.

Hamas ve Fetih'in Rolleri

Katz, Hamas ve Fetih gibi grupların anlaşma sağladığını iddia ederek, "Gerçekte bu (Gazze’nin Filistinli gruplar tarafından yönetilmesi) gerçekleşmeyecek. Çünkü Hamas yönetimi ezilecek ve (Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas) Abbas, Gazze’yi uzaktan izleyecek." dedi.

Toplantıya Katılan Gruplar

Pekin'di düzenlenen toplantılara Fetih, Hamas, İslami Cihad, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi gibi 14 farklı grup katıldı. Bu toplulukların, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altında birleşerek bir geçici uzlaşı hükümeti kurma kararı aldığı bildirilmişti.