Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Dışişleri Bakanı Katz: "Topyekün Savaş ile Karşı Karşıyayız"

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Golan Tepeleri'ndeki saldırının ardından Topyekün bir savaşa hazır olduklarını duyurdu.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 21:08
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 21:08

İsrail Dışişleri Bakanı Katz: "Topyekün Savaş ile Karşı Karşıyayız"

İsrail Dışişleri Bakanı Katz Açıklamalarda Bulundu

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Golan Tepeleri’nde yer alan Dürzi beldesi Mecdel Şems’e yönelik düzenlenen ve 9 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Saldırının Ardından Gelen İfadeler

Haber kaynaklarına göre, Katz, savaş durumu hakkında, "Topyekün savaş ile karşı karşıyayız." şeklinde konuştu. Bu açıklama, saldırının ardından Başbakan Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından geldi.

Hizbullah Suçlamaları

Katz, Hizbullah’ın uluslararası sınırları aştığından şüphe olmadığını vurguladı. Katz, "Ülkemiz kesinlikle bir bedel ödeyecek, ancak Hizbullah'ın ödeyeceği bedel daha ağır olacak," ifadelerini kullandı.

Uluslararası Destek ve Saldırı Detayları

Katz, ABD ve Avrupa’dan tam destek alacaklarına inandığını söyledi. Mecdel Şems’de meydana gelen roketli saldırıda, spor sahasına isabet eden roket sonucu 9 kişi hayatını kaybetti, 30’a yakın kişi yaralandı.

Kızıl Davud Yıldızı ve Yaralıların Durumu

Kızıl Davud Yıldızı acil yardım servisi, yaralılardan bazılarının ağır durumda olduğunu belirtirken, ağır yaralıların helikopterlerle hastanelere sevk edildiği aktarıldı.

Hizbullah’tan Yalanlama

Hizbullah Hareketi, saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını kesin bir dille yalanlayarak, İsrail ordusunun Lübnan’a düzenlediği saldırılarda kendi kayıplarını duyurdu.