Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail, Gazze'deki Alıkonulmuş Filistinlileri Serbest Bıraktı

İsrail, Gazze'de alıkoyduğu 6 Filistinliyi serbest bıraktığı bildirdi. Ancak serbest kalanlar ağır işkencelere maruz kaldıklarını ifade ettiler.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 12:42
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 12:42

İsrail, Gazze'deki Alıkonulmuş Filistinlileri Serbest Bıraktı

İsrail, Gazze'deki Filistinlileri Serbest Bıraktı

İsrail, 7 Ekim 2023 itibarıyla Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü saldırılar sırasında alıkoyduğu 2'si kadın 6 Filistinliyi serbest bıraktı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, serbest bırakılanlar Deyr el-Belah bölgesinde Kissufim askeri üssü yakınında azat edildi.

Serbest Bırakılanların Durumu

Serbest kalan kişilerin yorgunluk, bitkinlik ve tekrarlanan işkencelerle karşı karşıya kaldığı, ayrıca yetersiz beslenme ve uykusuzluktan kaynaklanan rahatsızlıklarla zorlukla yürüyebildikleri belirtildi. Vücutlarındaki işkence izleri de dikkat çekti.

Gözaltı Süreci ve Şikayetler

Serbest kalan Filistinliler, gözaltı süresi boyunca maruz kaldıkları dayak, işkence, hakaret ve sürekli sorgu uygulamalarını paylaştı. İsrail'in Gazze'deki kara saldırıları sırasında binlerce kişinin alıkonulduğu, bunlardan yalnızca bir kısmının serbest bırakıldığı belirtiliyor.

Uluslararası Raporda Öne Çıkan Gerçekler

Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, 7 Ekim tarihinden bu yana en az 18 Filistinlinin İsrail hapishanelerinde hayatını kaybettiğini rapor etti. Ayrıca, Hamas tarafından yapılan açıklamalarda da, İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin çeşitli işkence yöntemlerine maruz kaldıkları ifade edildi.