Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'den Mecdel Şems Ziyareti

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, roket saldırısının yaşandığı Mecdel Şems beldesini ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 00:12
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 00:12

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi'den Mecdel Şems Ziyareti

İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, Mecdel Şems'i Ziyaret Etti

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Golan Tepeleri'nde bulunan ve 11 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan roket saldırısının ardından Mecdel Şems beldesini ziyaret etti.

Ölümlü Saldırının Ardından Destek Ziyareti

İsrail ordusu, Halevi'nin olayın ardından belde sakinleriyle bir araya geldiğini duyurdu. Bu ziyaret, halkın moral bulması açısından önem taşırken, aynı zamanda saldırının boyutlarını ve etkilerini değerlendirmek için de gerçekleştirildi.

Komutanların Değerlendirme Toplantısı

Ayrıca, İsrail Ordusu Kuzey Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Ori Gordin, 210. Tümen Komutanı Tuğgeneral Yair Peli ile birlikte, saldırıyı değerlendirmek üzere bir toplantı yaptı. Gordin, saldırının gerçekleştiği futbol sahasını yerinde inceledi ve bölgedeki Dürzi liderler ile yerel yönetim temsilcileriyle buluştu.

Mecdel Şems'deki Roket Saldırısı

Golan Tepeleri'nde yer alan Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına isabet eden roket saldırısında, aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi hayatını kaybederken, 6'sı ağır olmak üzere 24 kişi yaralandı. İsrail ordu sözcülüğünde ise, saldırının Lübnan Hizbullahı tarafından gerçekleştirildiği öne sürüldü; Hizbullah ise bu iddiaları reddetti.

İsrail Başbakanı'nın Açıklaması

İsrail Başbakanı Netanyahu, bu saldırıyla ilgili olarak "İsrail, bu ölümcül saldırıyı unutmamayı taahhüt ediyor. Hizbullah, şimdiye dek ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." şeklinde bir açıklama yaptı.