Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail Güçlerinin Han Yunus'ta Hava Saldırıları Sonucu 8 Filistinli Hayatını Kaybetti

Han Yunus'ta düzenlenen hava saldırılarında biri çocuk 8 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 28.07.2024 16:01
Güncelleme Tarihi: 28.07.2024 16:01

İsrail Güçlerinin Han Yunus'ta Hava Saldırıları Sonucu 8 Filistinli Hayatını Kaybetti

Han Yunus'ta Hava Saldırıları

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus'ta gerçekleştirdiği hava saldırılarında, biri çocuk 8 Filistinli yaşamını yitirdi. Saldırıların hedefinde, sözde güvenli bölge olarak belirlenen alanlar ve Filistinlilerin yoğun olarak bulunduğu iş yerleri vardı.

Mevasi Bölgesinde Saldırılar

Görgü tanıklarından alınan bilgilere göre, İsrail ordusuna ait keşif uçakları, El-Mevasi bölgesinde Filistinlilerin toplandığı alana en az iki roketle saldırdı. Sağlık kaynakları, saldırıda biri kız çocuğu olmak üzere 5 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını aktardı. Yaralılar, Han Yunus'un batısındaki Nasır Sağlık Kompleksi ve Kuveyt Hastanesi'ne sevk edildi.

İş Yerlerine Yönelik Saldırılar

Bunun yanı sıra İsrail güçleri, Han Yunus'un merkezindeki iş yerlerine de saldırı düzenledi. Yerel kaynaklar, Sikka bölgesindeki iş yerlerini hedef alan bu saldırıda 3 Filistinli daha hayatını kaybettiğini belirtti.

İsrail Ordu Sözcüsünden Açıklama

İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, önceki gün yaptığı açıklamada, Han Yunus şehrinin doğusundaki “güvenli” bölgelerde operasyonlar düzenleneceğini belirtmişti. Adraee, bölge sakinlerine tahliye çağrısı yaparak, Filistinlilerin Mevasi'ye doğru yönelmelerini istemişti. Normalde güvenli alan olarak ilan edilen bölgelerde, sadece bir günde 54 Filistinli hayatını kaybetti.