Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Batı Şeria'daki Baskınlarında 14 Filistinli Gözaltına Alındı

İsrail ordusu, Batı Şeria'da düzenlediği baskınlarda en az 14 Filistinliyi gözaltına aldı. Olaylar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:10
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:10

İsrail'in Batı Şeria'daki Baskınlarında 14 Filistinli Gözaltına Alındı

İsrail'in Batı Şeria'daki Operasyonları Devam Ediyor

İsrail Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki Batı Şeria'da gerçekleştirdikleri geniş çaplı baskınlarda en az 14 Filistinliyi gözaltına aldı. Alınan bilgilere göre, baskınlar özellikle Cenin, Nablus ve Kalkilya şehirlerinde yoğunlaşmış durumda.

Cenin Kentinde Çıkan Olaylar

Görgü tanıklarının haberlerine göre, İsrail askerleri Cenin'in çeşitli mahallelerine baskın düzenledi. Askerlerin baskını sırasında yerel halkla gerginlikler yaşandı ve 3 kişi gözaltına alındı. Baskın sonrası İsrail güçleri bölgeden uzaklaştı.

Diğer Şehirlerde Süren Operasyonlar

Batı Şeria'nın Nablus kentindeki bazı mahalleler de baskın düzenlendi. Filistinli gruplarla meydana gelen olaylar sonucu bölgeden çekilen İsrail askerleri, Kalkilya kentinde de çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Artan Gözaltılar ve Gerilim

Sadece son günlerde, 3 İsraillinin yaralandığı olayların ardından Kalkilya'da sıkı güvenlik önlemleri uygulanıyor. Ayrıca, El Halil, Tulkerim, Ramallah ve Eriha'da da sabah saatlerinden itibaren ev baskınları gerçekleştirildi.

Sonuçlar ve İstatistikler

7 Ekim 2023'ten beri, İsrail'in Gazze Şeridi'ne karşı başlattığı askeri harekâttan sonra Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda önemli bir artış gözlemleniyor. Şu ana kadar 589 Filistinli, bu saldırılar sonucunda hayatını kaybetti.

Bu gelişmeler, uluslararası kamuoyunda endişeleri artırmakta ve bölgedeki gerilimlerin daha da tırmanmasına neden olmaktadır.