Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İsrail'in Deyr Belah'taki Saldırısı: 31 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail savaş uçakları, Gazze'nin Deyr Belah kentinde sahra hastanesine saldırarak 31 Filistinlinin yaşamını yitirmesine yol açtı.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 13:59
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 13:59

İsrail'in Deyr Belah'taki Saldırısı: 31 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Deyr Belah'teki Bombardımanı

Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde yer alan Deyr Belah kentinde, İsrail savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardıman sonucu, Hadice Okulu'ndaki sahra hastanesinde 31 Filistinli hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.

Medya Ofisinden Yapılan Açıklama

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, İsrail savaş uçaklarının Hadice Okulu'ndaki sahra hastanesine saldırı düzenlediğini doğruladı. Açıklamada, aralarında çocukların da bulunduğu 31 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralı olduğu bilgisi verildi.

Sağlık Sistemindeki Kriz

Medya ofisinin önceki açıklamalarına göre, İsrail savaş uçakları sahra hastanesine 3 füze fırlattı. Sağlık sisteminin, hastanelerin tahrip edilmesiyle etkisiz hale getirildiğine dikkat çekilirken, İsrail ve ABD yönetiminin sivillere karşı işlenen katliamlardan sorumlu olduğu vurgulandı. Açıklamada ayrıca, tıbbi malzeme eksikliği ve sağlık ekipleri üzerindeki baskılar gündeme getirildi.

İsrail Ordusunun İddiaları

Diğer taraftan, İsrail ordusu, Hadice Okulu yerleşkesinin içerisinde gizli bir Hamas komuta ve kontrol kompleksine yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini öne sürdü. Ancak, söz konusu okul daha önce Filistinlilere sığınma çağrısında bulunan bir bölge olarak tanımlanmıştı.